hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin'den Ukrayna'ya sıcak mesaj

    Putinden Ukraynaya sıcak mesaj
    expand

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun ülkedeki olayları durdurmaya yönelik yaklaşımını "olumlu karşıladığını" söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İkinci Dünya Savaşı'nın sonunu getiren Normandiya Çıkarması'nın 70'inci yıl dönümü etkinliklerinin düzenlendiği Caen'de gazetecilere açıklama yapan Putin, Poroşenko ile kısa süreli görüşmesi hakkında bilgi verdi.

    Putin, "Poroşenko'nun Ukrayna'da akan kanı durdurmak için bir planı var ama planın ne olduğunu bana değil, ona sorun. Bana iki kelimeyle ne olduğunu anlattı ama bunu Fransa'da açıklamak başka, kendi ülkesinde açıklamak başka bir iş" dedi.

    Poroşenko'nun planını "doğru bulduğunu" ifade eden Putin, "Nasıl formüle edileceğini, nasıl işleyeceğini galiba söyleyemem ama genel olarak beğendim ve bana doğru geldi" ifadelerini kullandı.

    Putin, Poroşenko'nun aldığı önlemlerin işe yaraması durumunda, Rusya ile Ukrayna arasında başta ekonomi olmak üzere diğer alanlardaki işbirliğinin geliştirilmesi için gerekli şartların oluşacağı mesajını verdi.

    Rus lider, Ukrayna'da askeri operasyonların derhal durdurulması çağrısını bir kez daha yenilerken, Ukrayna'da diyalog için tarafların Kiev yönetimi ve Rusya yanlısı ayrılıkçılar olduğunu hatırlatıp, Moskova'nın krizin bir tarafı olmadığını vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow