hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'dan hava saldırısıyla ilgili açıklama!

    Rusyadan hava saldırısıyla ilgili açıklama
    expand

    ABD ve Arap ülkelerinin IŞİD'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili Rusya'dan ilk açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, "operasyonun ortak karar alınmadan tek taraflı yapılması kabul edilemez" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD ve 5 Arap ülkesinin IŞİD hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği saldırının ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada yapılacak herhangi bir askeri müdahale için ortak karar alınması gerekildiğine vurgu yapıldı. Aksi takdirde yapılacak her müdahalenin bölgedeki tansiyonu yükseltmekten başka bir işe yaramayacağı belirtildi. "Operasyonların uluslararası hukuk çerçevesinde yapılması zorunludur. Tek taraflı "haber vermeler" kabul edilemez" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada ABD'nin Suriye'ye saldırıdan önce haber vermesine atıfta bulunuldu.

    ABD ve Arap ülkeleri IŞİD'i vurdu

    İşte IŞİD'i vuran filolar

    Suriye: "Haber verildi"

    ABD liderliğindeki koalisyonun Suriye'de IŞİD hedeflerini bombalamasına Suriye'den ilk resmi açıklama geldi.

    Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, ABD öncülüğünde Suriye'deki IŞİD hedeflerine düzenlenen saldırının saatler öncesinden kendilerine haber verildiğini açıkladı. Suriye ayrıca dünya devletleriyle terörizmle savaş konusunda işbirliği yapmaya da açık olduklarını belirtti. "Terörizmle savaşmaktan asla vazgeçmeyeceğiz" açıklamasında bulunan Velid Muallim, Irak ile karşılıklı desteklerinin "en üst seviyede" sürdüğünün de altını çizdi.

    NATO: "Saldırılara katılmadık"

    Öte yandan NATO'dan da hava saldırısıyla ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada NATO ülkelerinin yapılan operasyona katılmadığı belirtildi. Hava saldırısına katılan ülkeler arasında Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar bulunuyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sahte Türk pasaportu alıp IŞİD'e katılıyorlar!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow