hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'nın ev sahipliği yapacağı Suriye toplantısı 26-29 Ocak'ta

    Rusyanın ev sahipliği yapacağı Suriye toplantısı 26-29 Ocakta
    expand

    Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Moskova'nın ev sahipliği yapacağı "Suriye toplantısının" 26-29 Ocak'ta düzenleneceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bogdanov, Rus basınına yaptığı açıklamada, "Ocak ayının 26'sında heyetler Moskova'ya gelecek. 27 Ocak'ta Suriye muhalefeti ile toplantı düzenlenecek. 28 Ocak'ta ise hükümet ve muhalefet arasında görüşmeler yapılacak. 29 Ocak'ta da heyetler temaslarını tamamlayarak Moskova'dan ayrılacak" dedi. 
    Kremlin yönetimi, aralık ayı başında Moskova'da Suriye krizinin çözümüne yönelik rejim ve muhaliflerin katılacağı toplantı düzenlenmesi teklifinde bulunmuştu. Toplantıya, hükümet ve muhaliflerden kimin katılacağı henüz resmen açıklanmadı.

    "Biji Serok Apo" sloganına ifade özgürlüğü beraatı

    Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Cenevre-1 temelinde yetkilerin geçici bir yönetime devredilmemesi durumunda Suriye rejimiyle masaya oturmayacaklarını" söylemişti.

    Hoca, "muhalefetin en büyük kanadı" SMDK'nın Moskova'da yapılması planlanan müzakerelere davet edilmediğini, yalnızca bazı muhalif kişilere davet gittiğini belirterek, "Ne SMDK'nın ne de diğer muhalif grupların gündeminde rejimle diyalog var" demişti.

    Japonya'dan tarihi hamle

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow