hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şili alevlere teslim!

    Şili alevlere teslim
    expand

    İki hafta önce meydana gelen 8.2'lik depremin yaralarını sarmaya çalışan Şili şimdi de tarihinin en büyük yangın felaketiyle karşı karşıya. Liman kenti Valparaiso'da çıkan yangında ilk belirlemelere göre 12 kişi yaşamını yitirdi, 10 bin kişi tahliye edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şili'nin liman kenti Valparaiso'da ormandan başlayıp kısa sürede kente yayılan alevler kontrol edilemiyor.

    Valparaiso'yu kül yığını haline getiren yangında 12 kişi öldü, on bin kişi tahliye edildi, 500'den fazla ev tamamen yandı.

    Cumartesi saat 16.00 sularında La Polvora ormanında başlayan yangın kısa sürede çevreye sıçrayarak, La Cruz, San Roque, Mariposas gibi binlerce ailenin yaşadığı bölgelerdeki kaçak yapıları küle çevirdi.

    "Valparaiso halkı güçlü ve cesurdur ve asla yalnız değildir" açıklaması yapan devlet başkanı Michelle Bachelet, Valparaiso'yu felaket bölgesi ilan ederek bölgeye askeri kuvvetleri sevk etti.

    Şili acil yardım bakanlığı 12 saat süren yangının kontrol altına alındığını açıkladıktan birkaç saat sonra Ramaditas bölgesindeki ormanlık alanda yeniden yangın başladı.

    Saatte 40-50 km arasında esen Pasifik okyanusu üzerinden gelen rüzgar yangını yeniden şiddetlendirirken tahliye işlemlerine hız verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başta başkent Santiago olmak üzere tüm şehirlerde Valparaiso için yardım kampanyası başlatıldı.

    Şili sağlık bakanlığı önleyici tedbir olarak felaketzedelere grip ve menenjit aşısını yapılacağını açıklarken okullar da tatil edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow