hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şimon Perez'e "barışa katkısından" dolayı "Davos'un Ruhu" ödülü

    Şimon Pereze barışa katkısından dolayı Davosun Ruhu ödülü
    expand

    İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantısında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e barışa, ekonomiye, teknolojiye yaptığı katkılardan dolayı "Davos'un Ruhu" ödülü verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Klaus Schwab, Davos tarihinde ilk kez ödül verdiklerini belirterek, Peres'e "Küresel rol modeli olarak çok özel bir şahsiyetsiniz" iltifatında bulundu.

    Peres, Schwab'dan aldığı ödül çanı, "Ortadoğu'ya barış gelmesi için" sallayacağını söyledi.

    Schwab'ın sorularını da cevaplandıran Peres, İran'ın nükleer silah peşinde olmadığını savunurken "samimi olmadığını" ve "Suriye'de en büyük katliamcı Hizbullah'ın" Tahran yönetimi tarafından desteklendiğini ifade etti.

    Peres, "İran bizim için düşman değildir. Savaşmak istemiyoruz, Tarihsel düşmanlığımız, ortak sınırımız yok. Din adına nefreti körüklemek için neden bu kadar çok para harcıyorlar bir neden göremiyorum" dedi.

    Suriye krizinin dış güçlerin müdahaleleriyle çözülemeyeceğini belirten Peres, "Çözüm içerden gelecek çünkü dış faktörler çözüm peşinde değil. Arapların sorunlarını çözecek olan genç Arap neslidir" değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow