hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakikada ölümden döndüler

    Son dakikada ölümden döndüler
    expand

    Küçük bebekli bir çift 298 kişinin öldüğü düşen Malezya uçağına boş koltuk kalmadığı için son anda binemedi ve ölümden döndü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barry Sim ve eşi Izzy'ye uçakta yer kalmadığı, bu nedenle Hollanda Havayolları KLM ile gidecekleri söylendi.


    KLM uçağını beklerken havalimanında binmiş olmaları gereken uçağın düştüğünü duyan çift son anda kurtulduklarını anlayınca "mide bulantısı" hissettiklerini söyledi.

    Uçağın düşme haberine tepkisi sorulan İskoçyalı Barry Sim, "Karın boşluğunuzda mide bulantısı hissediyorsunuz. Midemize kramplar girmeye başladı. Kalplerimizde çarpıntı başladı" dedi.

    Eşi Izzy ise, "Birileri bizi korumuş olmalı ki bize 'o uçağa binmemeniz gerekir dedi'. Biz Malezya Havayolları'nın sadık müşterileriyiz. Hep Malezya Havayolları ile uçarız. Eşim KLM ile uçmayı sevmez. Ama şu anda o Malezya uçağında değil de KLM uçağında olduğumuza o kadar memnunuz ki."

    Barry Sim şöyle devam etti: "Benim düşünceme göre yıldırım aynı yere iki kez düşmez, o yüzden benim felsefem bu uçağa binip hayatımızı sürdürmek yönünde. Eşimin aynı fikirde olmadığını biliyorum. Muhtemelen şu anda yapmakj istediği en son şey uçağa binmek, özellikle de Kuala Lumpur'a giden bir uçağa."

    Barry Sim, eşinin yeni bir kaza tehlikesiyle ilgili endişelerine karşın KLM uçağına binmeleri gerektiğinde ısrar etti.

    Öte yandan, Amsterdam'dan Kuala Lumpur'a giderken Ukrayna'da düşen Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağında, Avustralya'daki AIDS konferansına giden tanınmış araştırmacıların bulunduğu da bildirildi.

    Hayatını kaybeden tanınmış akademisyenler arasında Uluslararası AIDS Topluluğu'nun eski Başkanı Joep Lange'ın da bulunduğu sanılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow