hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye savaş uçağı düştü

    Suriye savaş uçağı düştü
    expand

    Reuters Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre, Türkiye sınırına yakın Eriha'da Suriye'ye ait bir savaş uçağı düştü. Savaş uçağının düştüğü pazar yerindeki bazı binalar da yıkıldı. Düşmeyle birlikte uçağın parçaları etrafa saçılırken, Suriye'deki yerel kaynaklar, 30 kişinin öldüğünü ve 70 kişinin de yaralandığını bildirdi. Yaralılar, muhaliflerin kontrolündeki hastanelerde tedavi altına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye'nin İdlib İlçesi'ne bağlı Eriha Beldesi'nde pazar yerine bugün savaş uçağının düşmesi sonucu  30 kişinin öldüğü mevki, Hatay sınırına 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

    Yayladağı İlçesi'ne yakın olan Eriha Beldesi'ndeki pazar yerine öğle saatlerinde düşen uçağın Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu anlaşıldı. Uçağın düştüğü pazar yerinde, ilk belirlemelere göre 30 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda kişinin de yaralanmasına yol açan uçağın teknik bir arıza sonucu mu yoksa silahlı saldırı sonucu mu düştüğü kesinlik kazanmadı.

    Esad rejimi uçağın düştüğü Eriha Beldesi'nin kontrolünü kaybetmiş, yaklaşık 3 aydır Nusra destekli Fetih Örgütü elinde bulunduruyor.

    AFP'nin haberine göre, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Başkanı Rami Abdülrahman, kasabayı bombaladıktan sonra düştüğü öne sürülen uçakla ilgili, "Alçaktan uçarken mekanik bir arıza yaşadı" iddiasında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Associated Press, bir dönem Esad rejiminin kalelerinden olan Eriha'nın Mayıs ayında muhaliflerin eline geçtiğini belirtti. Ajansa konuşan kaynaklar, uçak düştüğü sırada, kasabanın Esad güçlerinin saldırısı altında olduğunu ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow