hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye ve Irak'a giden 30 Avusturyalı öldürüldü

    Suriye ve Iraka giden 30 Avusturyalı öldürüldü
    expand

    Avusturya İçişleri Bakanı Mikl Leitner parlamentoda yaptığı açıklamada Avusturya'dan savaşmak üzere Suriye ve Irak'a giden 30 Avusturyalının öldürüldüğünü duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aşırı sağcı parti FPÖ (Avusturya Özgürlük Partisi) milletvekillerince verilen soru önergelerini cevaplandıran Bakan Leitner "Savaşmaya giden 60 kişi tekrar Avusturya'ya dönüş yaptı. 100 kişi hakkında da terör örgütüne üye olmaktan dava açıldı." dedi.

    Dün akşam Avusturya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Karl-Heinz Grundböck de bir basın açıklaması yayınlayarak IŞİD örgütüne Avusturya'dan katılımlar hakkında resmi bilgiler verdi. Karl-Heinz Grundböck'ün verdiği bilgilere göre; Avusturya'da mülteci durumundaki Çeçen ve Bosnalı Müslümanların terör örgütüne rağbet ettiğinin altı çizildi.

    150 Avusturyalı Suriye ve Irak'a savaşmaya gitti

    Bakanlık sözcüsü Grundböck, Avusturya İstihbarat Teşkilatı tarafından tutulan rapor doğrultusunda, 150 kişinin savaşmak üzere Suriye ve Irak'a gittiği, bunlardan 60 kişinin eğitim görerek Avusturya'ya tekrar döndüğünü, 30 kişinin savaş sırasında öldüğünü açıkladı.

    Yaya olarak Suriye'ye geçtiler

    Geçtiğimiz Nisan ayında Viyana'dan Suriye'ye cihat için gittiklerini söyleyen Samra K.(16) ve Sabina S.(15)isimli 2 kızın Fransa'da yayınlanan magazin gazetesi Paris Match'a verdikleri röportajda; Viyana'dan uçak ile Adana'ya oradan da belirtmedikleri bir bölgeden yaya olarak Suriye'ye geçtiklerini açıkladılar. IŞİD'e katılmak üzere yola çıkan biri kadın 7 çeçen vatandaşı sınırı geçerken yakalanarak gözaltına alındılar. Savaşa giden grubun rehberi olduğu iddia edilen 39 yaşındaki bir Türk vatandaşı da gözaltına alındı. Geçtiğimiz haftada 14 yaşındaki bir Türk çocuğu da IŞID adına eylem hazırlandığı iddiasıyla yakalanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avusturya basınına konu olmuştu

    Avusturya'da yaşayan Mısır asıllı Mohammed M. adlı kişi Avusturya ve Almanya'da terör suçlamasıyla tutuklanmış, cezasını çektikten sonra Suriye sınırında Türkiye tarafından tutuklanmış daha sonra serbest bırakılmıştı. Avusturya ve Almanya bu duruma tepki göstermişti. Suriye sınırına geçen Mohammed M. birçok insanın ölüsü ile poz vermesi Avusturya basınında geniş yer bulmuştu.

    Tarafsız Bölge'de Turgut Kazan ile Ahmet Gündel'in "darbeci" tartışması

    Murat Ülker Ersoy Dede'ye Twitter'dan yanıt verdi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow