hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tecavüz suçluları "rıza"yı kanıtlamak zorunda

    Tecavüz suçluları rızayı kanıtlamak zorunda
    expand

    İngiltere’de tecavüz soruşturmalarının 21. yüzyıla ayak uydurması amacıyla polis ve savcılar için yeni kurallar  getiriliyor. Buna göre erkekler kadınların “Evet” dediğini kanıtlamak zorunda olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bundan böyle bir kadına ilk randevusunda tecavüz etmekle suçlanan erkekler, kadının sekse rıza gösterdiğini polise kanıtlamak zorunda olacak.

    Yeni uygulama cinsel suçlarla ilgili soruşturmalarda köklü bir değişiklik olarak görülüyor.

    İngiltere Başsavcısı, hukuk sisteminin artık “hayır demek hayır anlamına gelir” kavramının ötesine geçmesi gerektiğini, kadınların rıza göstermesinin mümkün olamayacağı durumların kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

    Adliye'de anne zaferi 

    Kadın suçlanmamalı

    Tecavüz kurbanı olan Alison Saunders adlı kadın ise tecavüz kurbanlarının sekse rıza gösteremeyecek kadar sarhoş olduğu, ya da korkudan donup kalarak hiçbir şey söyleyemediği durumlarda toplum tarafından suçlanmaması gerektiğini söyledi.

    Bundan böyle polis ve savcılar tecavüz zanlılarından şikayetçi olan kişinin “özgürce karar vererek” nasıl rıza gösterdiğini kanıtlamasını isteyecek. Bu yeni uygulamanın adaletin elinden kurtulan tecavüzcü sayısını büyük oranda azaltacağı belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere’de her yıl 85 bin kadın tecavüze uğruyor ve bunların yüzde 90’ı kendilerine tecavüz eden kişiyi tanıyor.

    Liseli genç annesini öldürdü 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow