hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Temel atma töreninde dünya rekoru!

    Temel atma töreninde dünya rekoru
    expand

    ABD'nin Los Angeles kentinde yapılacak bir gökdelenin temel atma töreni esnasında 2100'den fazla kamyon 38 bin ton harcı temele taşıyarak, dünyanın en büyük temel atma eylemini gerçekleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Los Angeles'ta yapımına başlanan ve ülkenin batı yakasının en yüksek binası olması planlanan Wilshire Grand Center projesi, temel atma töreniyle bir dünya rekoruna imza attı.

    Los Angeles merkezinde toplam uzunluğu 335 metre olacak gökdelen Wilshire Grand Center'in temel atma töreni, 20 saate yakın sürerken, aynı anda kullanılan araç, malzeme ve betonla Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi başardı.

    Temel atma işleminde, her biri on sefer yapan 2 bin 100'ün üzerinde beton yüklü kamyon, 38 bin ton betonu, zemine döşenen 3 bin tonluk demir ile buluşturdu.

    Temel atma töreninde beton yüklü binlerce kamyon, alana Güney Kaliforniya Üniversitesi'nin bando takımı eşliğinde uzun konvoy halinde girdi.

    İnşaat güzergahındaki yolların tüm gün trafiğe kapatılmasına sebep olan törende, proje sahibi Kore Havayolları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Yang Ho Cho, Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti, Kaliforniya Eyalet Sözcüsü John Perez ve Senator Kevin de León hazır bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Projenin tasarımı ve yönetiminden sorumlu olan AC Martin Partner Direktörü Chris Martin, projenin, Los Angeles halkının lüks anlayışını yeniden tanımlayacağını söyledi.

    Kore Havayolları Yönetim Kurulu Baskanı Cho ise yaptığı konuşmada, "Bu proje sadece tuğla ve betondan ibaret değildir. Bugün burada Kore Havayolları'nın Los Angeles şehrine verdiği önemi somutlaştıran ve şehrin enerjisine katkı yapacak bir projeyi hayata geçiriyoruz. Geleceğin temellerini atıyoruz. Yatırımlarımız bu projeyle sınırlı kalmayacak" dedi.

    Bünyesinde 900 odalı bir otel ve yaklaşık 38 bin metrekarelik iş merkezinin yanısıra dünyaca ünlü restoranları ve mağazaları barındıracak olan 1 trilyon dolarlık projenin 2016'da tamamlanması bekleniyor.

    Wilshire Grand Center, 1952'de açılan ve 2011'e kadar John F. Kennedy, Papa Jonh Paul dahil birçok ünlü ismi konuk eden Wilshire Grand Otel'in yerine inşaa edilecek. Projenin 11 bin 500 kişiye istihdam sağlaması, tamamlandığında da yıllık 16 milyon dolarlık cirosuyla Los Angeles ekonomisine katkı sağlayacağı
    belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow