hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türkiye gizli bir nükleer silah programı yürütüyor"

    Türkiye gizli bir nükleer silah programı yürütüyor
    expand

    Alman basınından bir kez daha Türkiye ile ilgili bir iddia ortaya atıldı. Die Welt gazetesinin haberinde, "Türkiye gizli bir nükleer silah programı yürütüyor" denildi. Haberde Türkiye'nin İran'ın stratejisini uyguladıldığı da ifade edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Türkiye gizli bir nükleer silah programı yürütüyor" iddiası Alman gazetesi Die Welt'e ait.. Haberi kaleme alan kişi ise Federal Savunma Bakanlığı'nın planlama bölümünün eski çalışanı Hans Rühle.

    Haberde, Türkiye'nin atom bombası yapabilmek için gerekli teknik bilgileri Pakistan'dan almış olabileceği belirtiliyor. Alman istihbaratının Türkiye'yi dinlemesinin nedeninin de bu gizli çalışma olabileceği öne sürülüyor.

    Söz konusu haberde, "Alman Haber Alma Teşkilatı'nın Türkiye'yi dinlemesi için Türkiye üzerinden Irak ve Suriye'ye giden radikal İslamcı militanları, uyuşturucu kaçakçılığını ve Kürt militanları gerekçeler arasında gösterdiği bilinir. Ancak çok az bilinen ve dinlemeler için daha iyi bir gerekçe var. O da bir süreden beri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaretlerini verdiği nükleer silah sahibi olma isteği" ifadeleri kullanıldı.

    Haberin sahibi Rühle, "İran ve Kuzey Kore'nin nükleer silahlarla ilgili haberleri basında sıkça yer aldığını, ancak Türkiye'nin nükleer silahla ilgili yaptığı açıklamalar basında hiç yer almıyor" diyerek, Batılı ülkelerin istihbarat teşkilatlarının bu konuda hemfikir olduğunu kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurtdışında ev al, oturma izni ve vatandaşlığı kap!

    Habere göre Türkiye'nin model aldığı ülke İran. "Tahran sivil atom programı adı altında nükleer silah sahibi olmayı hedefliyor. Türkiye de İran'ın stratejisini uyguluyor" denilen haberde, Türkiye nükleer programı uygularken resmi gerekçe olarak; "milli ekonomi büyüyor ve bunun için de daha fazla enerjiye ihtiyacımız var diyor" ifadeleri kullanılıyor.

    Türkiye'nin nükleer santral anlaşmalarında gerekli uranyum miktarının temini ve atık maddelerin geri alımı ile ilgili kendini sınırlamadığı belirtilerek, Türkiye'nin plütonyum bombası üretmek istediği iddia ediliyor.

    Yazıda, nükleer atıklardan kurtulma tüm dünyada sorun olarak görülürken, "Türkiye yakıt çubuklarını elinde tutmak istiyor" iddiasına yer veriliyor.

    Die Welt'in haberinde, Türkiye'nin Erdoğan'ın emriyle 2010 yılında uranyum zenginleştirme tesisi kurduğu ve buna ilişkin bilginin alman istihbaratının da elinde olduğu öne sürüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow