hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türkiye'deki internet sansürü derinleşiyor"

    Türkiyedeki internet sansürü derinleşiyor
    expand

    10 Eylül'de Meclis'te kabul edilen Torba Yasa içerisinde bulunan yeni internet düzenlemeleri ile ilgili ABD merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü bir açıklama yaptı. Örgüte göre, yeni düzenleme Türkiye'deki internet sansürünü derinleştiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch), Resmi Gazete'de yayınlanarak yasalaşan Torba Yasa içerisinde bulunan internet ile ilgili yeni düzenleme hakkında bir açıklamada bulundu.

    Örgüt, yeni düzenlemenin Türkiye'deki internet sansürünü derinleştirdiğini belirtti.

    Açıklama, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün resmi internet sayfasında yapıldı.

    İnsanların internette yaptıkları gezintilerin bilgilerinin TİB tarafından muhafaza edilmesinin çok derin endişe kaynağı olduğu belirtildi, bunun, kişilerin internet kullanımını doğrudan gözetleme ve izleme anlamına geldiği ifade edildi.

    Örgüte göre, yeni İnternet Yasası özgürüklerin ciddi anlamda kısıtlanmasına neden olabilir.

    Örgütün Türkiye kıdemli araştırmacısı Emma Sinclair Webb'e göre, söz konusu düzenlemeler, Anayasa'da korunan ve uluslararası hukuk tarafından da güvence altınan alınan temel insan haklarını ihlal ettiği gerekçesi ile iptal edilmeli.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TİB, mahkeme kararı olmaksızın internet trafik bilgilerine erişebilecek

    İnternetteki yeni düzenlemelerle TİB'in sitelere erişim için engel kararı verebileceğini belirten İnsan Hakları İzleme Örgütü, 24 saat içinde mahkemelerden karar çıkarılması gerekliliği ile ilgili endişelerini de dile getiriyor. Örgüte göre, mahkemeler, hükümetten gelen talepleri çok fazla, hatta hiç incelemeden kabul etme eğilimi içinde.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow