hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukrayna'da 4 gözlemci daha kayboldu

    Ukraynada 4 gözlemci daha kayboldu
    expand

    Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk bölgesinde 4 gözlemcinin daha kaybolduğunu bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AGİT'ten yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna'nın Luhansk kentinde Özel Gözlem Misyonu'nda görevli dört gözlemci ve bir tercümandan haber alınamadığı bildirildi.

    Açıklamada, gözlemcilerin, iki araç ile seyahat ettikleri sırada Luhansk'ın yaklaşık 100 kilometre kuzeyindeki Severodonetsk kasabası yakınlarında durduruldukları ve dün saat 19:00'dan itibaren iletişimin kesildiği belirtildi.

    Uyrukları açıklanmayan gözlemcilerin, Rusya yanlısı ayrılıkçı gruplar tarafından alıkonuldukları düşünülüyor.

    Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde görev yaparken 26 Mayıs'ta bağlantının kesildiği ve aralarında bir Türk'ün de bulunduğu dört gözlemciden halen haber alınamıyor. Ukrayna'nın doğusunda görev yaparken kaybolan ve haber alınamayan gözlemci sayısı 8'e yükseldi.

    Donetsk'in batısındaki Dnipropetrovsk şehrine giderken Marinka civarında 11 gözlemci, sabah saatlerinden alıkonulmuş ve akşam saatlerinde serbest bırakılmışlardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AGİT Daimi Konseyi tarafından 21 Mart'ta düzenlenen toplantıda, AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu kurulmuş ve misyon Ukrayna'da barış ve istikrarın sağlanması amacıyla görev yapmaya başlamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow