hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Watergate skandalını yayınlayan editör de hayatını kaybetti

    Watergate skandalını yayınlayan editör de hayatını kaybetti
    expand

    Watergate skandalını haber veren Washington Post gazetesinin ünlü editörü Ben Bradlee hayatını kaybetti. Bradlee 93 yaşındaydı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Washington Post'un internet sitesinde yayınlanan haberde, son birkaç yıldır Alzheimer hastası olan Bradlee'nin doğal nedenlerle öldüğü belirtildi.

    Aynı gazetede köşe yazarı olan eşi Sally Quinn geçtiğimiz ay verdiği bir röportajda, Bradlee'nin evde "yaşam sonu" bakımı gördüğünü söylemişti.

    1968 - 1991 yılları arasında Washington Post'un Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Bradlee, gazetenin okuyucu sayısını iki katına çıkararak, New York Times ile birlikte ABD'nin en prestijli iki gazetesinden biri haline getirmişti.

    1971 yılında, Nixon yönetiminin tüm taleplerine karşın, Vietnam savaşı ile ilgili sızdırılan "Pentagon Dosyaları" haberlerini yayınladı.

    Daha sonra iki genç gazeteci Bob Woodward ve Carl Bernstein'ın 1972 yılında Watergate Oteli'ndeki Demokratik Ulusal Komite'nin merkezinde hırsızlık gibi görünen olayı araştırmalarına destek verdi. Washington Post'un Watergate haberleri 1973 yılında gazeteye Pultizer kazandırdı ve bir yıl sonra da Başkan Richard Nixon istifa etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1976 yılında Watergate'i anlatan "Başkanın Adamları" (All The Presindent's Men) filminde Bradlee'yi oynayan aktör Jason Roberts bu rolüyle Oscar kazanmıştı.

    Sonu korkunç biten bilimsel deneyler

    Dünyanın en güçlü 35 ordusu

    Dünyanın en korkunç hapishanesi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow