hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Whatsapp'ın mavi tık özelliği yuva yıktı

    Whatsappın mavi tık özelliği yuva yıktı
    expand

    Whatsapp'ın ''okundu'' bilgisi veren mavi tık özelliğinin yasalara aykırı olduğu iddia edildi. Bunun üzerine şirket ''mavi tık'''ı kapatma seçeneği sunacağını duyurdu. Suudi Arabistan basınında yer alan bir habere göre ise, mavi tıkın ''yuva yıkan uygulama'' olduğu bir olayla doğrulanmış oldu. Mesajına cevap alamayan bir adam karısından boşanma kararı aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Mobil mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ın mavi tık özelliği, devreye girdiği andan itibaren çok konuşuldu. Gönderilen mesajın okunduğu bilgsini veren özelliğe itiraz sesleri yükseldi hemen. O sürecin hukuki platforma taşınma ihtimali ortaya çıkınca da Whatsapp, geri adım kararı aldı.

    İddiaya göre, mavi onay işareti, gizlilikle ilgili kanunları ihlal ediyordu bu yüzden de yargıya taşınabilirdi. Şirket bu iddia üzerine yeni bir güncelleme soktu uygulamaya. İsteğe göre mavi tık özelliğini kapama seçeneği sundu.

    Şimdilik sadece android platformda mevcut. Deneme aşamasında olduğu için de güncelleme yalnızca Whatsapp'ın resmi sitesinden yapılabiliyor.

    Yakın zamanda Appstore'de ve Google Play'de de yayınlanması beklentisi var.

    ''Mavi Tık'' insanın başına iş açabilir

    Mavi tık özelliğini bu aşamaya getiren itirazların başında özel hayatla ilgili sorun yaratma potansiyeli geliyordu. Yuva yıkan uygulamaya çıktı adı.

    Suudi Arabistan'da yayınlanan El Weam gazetesinin haberine göre de bu senaryo gerçek oldu. İşyerinden karısına Whatsapp'tan mesajı atan bir adam mesajına cevap alamayınca eve koştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Evde televizyon izlerken bulduğu karısından, ''arkadaşlarımla mesajlaşıyordum o yüzden sana yazamadım'' cevabı alınca da 2 yıllık evliliğine son verme kararı aldı.

    Narda IŞİD alarmı!

    Google Glass yatağımıza girdi!

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow