hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Yahudiler ve Araplar düşman olmayı reddediyor"

    Yahudiler ve Araplar düşman olmayı reddediyor
    expand

    İsrail 7 Temmuz’dan beri Gazze Şeridi’nde orayı yöneten HAMAS'a ve onunla müttefik Filistinli militan gruplarına yönelik askeri operasyonlar gerçekleştiriyor. Bu operasyon sırasında yüzlerce sivil de hayatını kaybetti. Ama bu savaşa karşı olanlar sosyal medyada "Yahudiler ve Araplar düşman olmayı reddediyor" başlığının altında fotoğraf paylaşıyor ve düşman olmadıklarını gösteriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaklaşık 18 gündür İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı devam ediyor. Dünya'nın hemen hemen her yerinden İsrail'e tepkiler geliyor. Fakat bu tepkilerin bir kısmı içinde Yahudi karşıtlığı da besliyor. Hem bu Yahudi düşmanlığına karşı çıkmak hem de savaşa hayır demek için sosyal medyada  "Yahudiler ve Araplar düşman olmayı reddediyor" ()  altında insanlar fotoğraflarını paylaşmaya başladı. Onların amacı düşman olmadıklarını göstermek.

    ABD vatandaşı Lübnanlı Sulome Anderson’ın, Yahudi olan erkek arkadaşı Jeremy’yle öpüşürken çektiği fotoğrafını internete yklemesinin ardından birçok kişi farklı inançtan bir kişiyle birlikte olan fotoğraflarını paylaşmaya başladı. 

    Babası Terry Anderson’ın yedi yıl boyunca Hizbullah tarafından esir tutulduğunu belirten 29 yaşındaki Anderson’ın barış eylemine kısa sürede büyük destek geldi. Birçok çift, “Yahudiler ve Araplar düşman olmayı reddediyor” pankartıyla çekildikleri fotoğrafı internete yükledi.

    Güneş enerjisiyle yaşayan bu şehrin nükleer santrale ihtiyacı yok

    Erdoğan CNN'e konuştu: Hitler yorumumun arkasındayım

    Gazze'den insan manzaraları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow