hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yasaklı örgütler arasına girdi!

    Yasaklı örgütler arasına girdi
    expand

    Mısır, "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi" ile organizasyonun siyasi organı İstiklal Partisi'ni yasakladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak" hareketi vesiyasi organı olduğu kabul edilen İstiklal Partisi'nin yasaklı örgütler olduğuna dair karar Mısır Resmi Gazetesi'nde bu gün yayınlandı.

    Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı'nda Kahire Acil İşler Mahkemesi'nde 23 Eylül'de açılan davada İttifak'ın yasaklanmasına binaen bu kararnamenin yayınlandığı ifade edildi. İbrahim Mihlib Hükümeti 16 Ekim'de düzenlediği toplantıda Ulusal İttifak aleyhinde alınan mahkeme kararının uygulanacağını duyurdu.

    Darbeyle görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi'ye karşı düzenlenen 30 Haziran 2013 olayları öncesinde Mursi'yi desteklemek amacıyla 28 Haziran gününden itibaren faaliyet gösteren darbe karşıtı Ulusal İttifak, 8 Temmuz'da "Mısır için İslami Ulusal İttifak" adıyla kurulmuştu. Bünyesinde Mursi'nin görevden alınmasına karşı olan 30 civarında İslamcı grup, siyasi parti ve hareketi barındıran İttifak daha sonra "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak" adıyla faaliyette bulundu. Rabia ve Nahda meydanlarında Mısırlılara 3 Temmuz'a karşı durmak gerektiği yönünde çağrılar yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mısır'da darbe karşıtı gösterilerin düzenlenmesi ve konuya ilişkin açıklamaların birinci adresi olarak kabul edilen "Ulusal İttifak" bünyesinde çok sayıda darbe karşıtı toplum önderi, sanatçı, akitivist ve siyasetçiyi barındırıyordu.

    Geçtiğimiz Ağustos ayında Ulusal İttifak'la siyasi anlaşmazlıklar yaşayan bazı siyasi parti ve gruplar darbe karşıtı bu oluşumdan ayrıldıklarını duyurmuştu. İstiklal Partisi Genel Sekreteri ve Ulusal İttifak sözcüsü Mecdi Kurkur geçtiğimiz 2 Temmuz'da gözaltına alınmış ve Tora Hapishanesi'ne gönderilmişti. Ülkedeki askeri darbeye karşı koyan Ulusal İttifak destekçilerinin çoğunluğu İslami kimlikleriyle tanın şahsiyetler olmasından dolayı Müslüman Kardeşler Cemaati (İhvan) üyesi olmakla suçlanmıştı.

    İnsanlığın halen ölmediğini gösteren 35 fotoğraf

    Gerçeküstü bir dünya

    Bilinçaltınız neler söylüyor?

    Ünlü isimlerin son sözleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow