hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yolsuzluk prensesi ünvanından etti

    Yolsuzluk prensesi ünvanından etti
    expand

    İspanya Kraliyet Ailesi'ni sarsan yolsuzluk soruşturmasında iddianameyi tamamlayan yargıç Juan Castro tüm baskılara rağmen geri adım atmayarak Prenses Cristina'nın sanık sandalyesine oturmasına karar verdi. Cristina'nın Prenseslik ünvanını geri vermesini istendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İspanya'da yaklaşık 4 yıl süren soruşturma sonrasında yargıç Castro, Kral 6. Felipe'nin ortanca ablası olan Prenses Cristina'nın eşi Urdangarin ile birlikte ortağı olduğu Aizoon şirketi aracılığıyla haksız mali kazanç sağlanmasında sivil sorumluluğunu tespit etti. 

    Prenses Cristina'nın eşi Palma Dükü Urdangarin ise para aklama, mali yolsuzluk, ticari ve kamu evraklarında sahtecilik, vergi kaçırma ve kamu fonlarını kötü kullanmakla gibi suçlamalarından mahkeme karşısında hesap verecek. Kral damadının 19 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

    Önümüzdeki günlerde sanık sandalyesine oturacak olan Prenses de suçlu bulunması halinde maliyeyi dolandırmaktan 4 yıla kadar hapis cezası alabilecek. İspanya'daki "Temiz Eller" derneği yargıçı olan Castro ayrıca Prenses Cristina'nın yararlandığı 587 bin 413 Euro'yu yeterli bulmayarak bunun 2 milyon 600 bin avroya çıkmasını istedi.

    Prenseslik ünvanını geri verecek

    Cristina'nın önümüzdeki günlerde Prenseslikten vazgeçtiğine dair bir açıklama yapması bekleniyor. Kraliyet ailesi ayrıca yargıç Juan Castro'nun Kral 6. Felipe'nin ortanca ablası olan Prenses Cristina'nın eşi Urdangarin ile birlikte ortağı olduğu Aizoon şirketi aracılığıyla haksız mali kazanç sağladığını tespit etmesi üzerine bir bildiri yayınlayarak ''yargıya güvenimiz tamdır'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kral 6. Felipe'nin kız kardeşi Cristina'nın sanık sandalyesine bir prenses ünvanı altında değilde normal bir vatandaş gibi oturmasını istemesi üzerine böyle bir girişim yaptığı belirtiliyor. Prenses Cristina'nın Prenseslik ünvanından feragat etmesi halinde çocuklarının bu karardan etkilenmeyeceği ve Kraliyet ailesine mensup kişiler olarak kalacağı hatırlatıldı. Baba Kral Juan Carlos'da kızı Cristina'nın yargılanması üzerine daha önce yayınlamış olduğu bir bildiride yargıya olan güvenlerini teyid ederek İspanya'da herkesin adalet önünde eşit olmasının altını çizmişti.

    Prenses Cristina adının yolsuzluk olaylarına karışmasından bu yana aralarında kardeşi Kral 6. Felipe'nin taş giyme törenide olmak üzere hiç bir kraliyet törenine davet edilmedi.

    Ataç İnşaat A.Ş. için iflas erteleme istedi

    Aksaray'da silahlı kavga: 1 ölü, 15 yaralı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow