hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan'daki DHKP-C davasında karar

    Yunanistandaki DHKP-C davasında karar
    expand

    Yunanistan'da, 30 Temmuz 2013'te Sakız Adası açıklarında ele geçirilen mühimmat yüklü botta ve ardından yapılan baskınlarda yakalanan DHKP-C'li teröristler Yunan mahkemesi tarafından çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alınan bilgiye göre, Midilli Adası Ağır Ceza Mahkemesi, Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan ve botta yakalanan Hasan Biber ile Mehmet Yayla'yı 7'şer yıl, Sinan Oktay Özen'i de 6 yıl hapis cezasına mahkum etti. Botun sahibi olduğu belirlenen Emin Sakallı isimli bir Türk ile 2 Yunan da 3 ila 6 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı.

    Mahkeme, 6 yıla kadar tecilli hapis cezalarına mahkum ettiği DHKP-C üyeleri Harika Kızılkaya, Fadik Adıyaman, Erdoğan Çakır ve Mustafa Yılmaz'ın ise serbest bırakılmalarını kararlaştırdı.

    Yunan ceza kanununa göre, yaklaşık 1,5 yıl tutuklu bulunan Yayla ve Biber'in, cezalarının üçte ikisini çektikten sonra serbest bırakılacakları belirtildi.

    Yunanistan'ın Sakız Adası açıklarında, 2013'te, Yunan sahil güvenlik birimleri tarafından silah ve patlayıcı madde taşıyan plastik bir bot ele geçirilmişti. Botta bulunan Yayla ile Biber gözaltına alınırken, antiterör
    ekiplerince Sakız Adası ve Atina'da yapılan operasyonlarda, aralarında Yunan işbirlikçilerin de bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı. Türkiye'nin, DHKP-C'li teröristlerin iade talebi Yunan mahkemelerince reddedilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow