hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çatalağzı Santrali'nin özelleştirilmesine onay

    Çatalağzı Santralinin özelleştirilmesine onay
    expand

    Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Çatalağzı Termik Santrali'nin ve santral tarafından kullanılan taşınmazların varlık satışı yöntemiyle özelleştirilmesini onayladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖYK'nın konuya ait kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre ÖYK, Çatalağzı Termik Santrali'nin ve santral tarafından kullanılan taşınmazların ihale şartnamesi kapsamında  351 milyon dolarla en yüksek önerisi veren Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ'ye varlık satışı yöntemiyle satılmasına, bu şirketin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi  ya da diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının Yönetim lehine irat kaydedilmesini kararlaştırdı.

    Cumhurbaşkanlığı Seçim Anketi

    Sözleşmenin imzalanmaması ya da diğer şartların yerine getirilmemesi durumunda santral ve taşınmazların 350 milyon dolara ikinci önerisi veren Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satılmasını kararlaştıran Kurul, bu şirketle de sözleşmenin imzalanmaması durumunda söz konusu satışın 325 milyon dolar ile Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ'ye yapılmasına karar verdi.

    Çatalağzı Termik Santrali ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların "varlık satışı" yöntemiyle özelleştirildiği ihaleye kömür sahaları dahil değil. Termik Santralinin 300 megavatlık kurulu gücü yer alıyor.

    Diyarbakır Lice'de tanker patladı: 60 yaralı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow