hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    20'den fazla İrlandalı şirket Türkiye'ye geliyor

    20den fazla İrlandalı şirket Türkiyeye geliyor
    expand

    İrlanda Ticaret ve Kalkınma Bakanı Ged Nash TD liderliğindeki ticaret heyeti, 20-23 Ekim tarihleri arasında Türkiye'yi ziyaret etmeye hazırlanıyor. Ziyaretle, 1,2 milyar Euro tutarındaki karşılıklı ticaret hacminin artırılması ve iki ülke arasındaki ticari fırsatların geliştirilmesi hedefleniyor. Ankara'da çeşitli bakanlıkları ziyaret edecek olan heyet, İstanbul'da da bir dizi ticari görüşmede bulunacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İrlanda ticaret heyeti delegeleri, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi hedefiyle İrlanda Ticaret ve Kalkınma Bakanı Ged Nash TD liderliğinde Türkiye'yi ziyaret etmeye hazırlanıyor.

    İrlanda Devlet Ajansı Enterprise Ireland tarafından organize edilen ziyaret, 20-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

    Bakan Nash ve beraberindeki delegeler, ziyaret süresince Türk şirketlerinin yöneticileri ile İstanbul ve Ankara'da bir araya gelecek. Ged Nash ayrıca, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Ankara'da düzenlediği, çok sayıda İrlandalı şirketin de katılacağı İnovasyon Haftası'nın ilk günü olan 21 Ekim'de bir konuşma yapacak.

    İrlanda Devlet Ajansı Enterprise Ireland, İrlandalı şirketlerin dünya pazarlarındaki gelişme ve büyümelerine yönelik çalışmalar yürütüyor. Türkiye'yi ziyaret edecek ticaret heyetinde 20'yi aşkın İrlanda şirketi bulunuyor.

    Başta telekomünikasyon, havacılık ve mühendislik olmak üzere, farklı sektörlerin temsil edildiği heyette yer alan Adaptive Mobile, Daon, Botany Weaving, Combilift ve Mergon gibi şirketler, hem hizmetlerini Türkiye pazarına sunmayı hem de yeni işbirlikleri yapmayı hedefliyor.

    Euro bölgesinde 2012 ve 2013'de görülen ekonomik krizlerden çıkan ilk AB ülkesi olan İrlanda, ihracat yapan şirketlerindeki güçlü istihdamın öncülüğünde, ihracatta rekor büyüme kaydetti.

    Ülke, Facebook, Twitter, Yahoo, Pfizer ve Microsoft ve daha birçok önde gelen uluslararası şirketin Avrupa'daki başlıca lokasyonu olarak tanınıyor. Enterprise Ireland, bu zengin ekosistemin de yardımıyla, müşterisi olan şirketlerin yönetim becerilerini geliştiriyor ve bir kısmı ticaret heyetinde de yer alan İrlandalı yenilikçi şirketleri dünya çapında büyütüyor.

    Türkiye ziyaretini büyük bir heyecanla beklediğini ifade eden İrlanda Ticaret ve Kalkınma Bakanı Ged Nash TD, "Gelecekte Türkiye ile daha çok ticari ilişki içinde olmayı hedefliyoruz. İki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacmi bugün 1 milyar Euro'nun üzerinde bulunuyor ve bu rakamın her iki ülkenin lehine olacak şekilde artırılabileceğine inanıyorum. Birçok sektörde Türkiye ile olan ticari bağlantılarımızı genişletmek için çok önemli fırsatlar bulunduğu düşüncesindeyiz. Ticaret heyetinin katılımcıları arasında İrlanda'nın en başarılı ve yenilikçi şirketlerinden bazıları yer alıyor. Bakanlık görevine atanmadan önce iki kez bulunduğum Türkiye'yi tekrar ziyaret etmek için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.

    Enterprise Ireland Türkiye Müdürü Jonathan Ryan ise şunları söyledi:

    "İrlanda son 50 yıl içinde hızlı büyüme kaydeden bir ülke. Zirai faaliyetlerin ağırlıkta olduğu bir toplumdan, dünya pazarlarında rağbet gören yenilikçi ürünleri meydana getiren yetenekli işgücüne sahip bir modern açık ticaret ulusuna dönüştü. İrlanda, Türkiye'nin de bir benzerini yaşadığı bu yolculuktan birçok ders çıkardı. İrlanda ve Türkiye ortak bir ekonomik vizyonu paylaşıyor. Birbirlerinden öğrenecek şeyleri olan iki ülkenin daha yakın ticari ilişkiler kurması çok önemli faydaları da beraberinde getirecektir."

    Efsaneye göre Havva'dan önceki ilk kadın: Lilith

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow