hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın FED'den destek buldu

    Altın FEDden destek buldu
    expand

    Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı, dün akşam açıklanan tutanaklarda FED'in faiz artırımında aceleci davranmayacağı sinyalleriyle 1.321 dolar seviyesine kadar yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen haftanın son işlem gününde ABD'de beklentilerden kötü gelen tarım dışı istihdam verisi ve Ukrayna odaklı siyasi gerginlikten destek bulan altının ons fiyatı dün akşam açıklanan tutanaklarda FED'in faiz artırımında aceleci davranmayacağı yönündeki beklentilerle yükselişini devam ettirerek 1.321 dolar seviyesine kadar çıktı.

    Analistler, FED tutanaklarının ardından altında tekrar yukarı yönlü bir potansiyelin oluştuğunu, önemli destek noktaları kırılmadığı sürece altının ons fiyatında yükselişin devam edebileceğini belirtiyor. Altının ons fiyatında, teknik olarak 1.320 dolar direnci yukarı yönlü kırıldıktan sonra 1.330 dolar seviyesinin gündeme gelebileceği de kaydediliyor.

    Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan da konuya ilişkin değerlendirmesinde, tutanaklarda ortaya çıktığı gibi FED piyasayı üzmeyecek, faiz artışını daha geç ve daha yavaş yapacaksa altın için oldukça olumlu bir tablo ortaya çıktığını vurguladı.

    Aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) yeni genişleyici adımların da beklendiğini ifade eden Doğan, daha önce ECB'nin atacağı adımlara karşın FED'in artacağı adımların daha etkili olacağını ve altın fiyatlarının düşüşünü devam ettireceğini belirttiklerini, şimdiki yeni tabloda ise FED çıkış stratejilerini uygulamada yavaş kalacaksa ECB'nin adımlarının daha önemli hale geldiğini ifade etti.

    Bunun da FED kendini bir kez daha yalanlamazsa altında yukarı yönlü potansiyel oluştuğu anlamına geldiğine dikkati çeken Doğan, "Bu nedenle altında önemli destek noktaları kırılmadığı sürece aşağı yönlü pozisyon riskinin arttığını düşünüyoruz. 1.300 dolar altına sarkılacak olursa yeniden durum değerlendirmesi yapmak kaydıyla altında yukarıdaki 1.322 ve ardından 1.350 dolar dirençlerini hedef olarak takibe geçiyoruz" yorumunu da paylaştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow