hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın sert düştü

    Altın sert düştü
    expand

    Uluslararası piyasalarda güne 1.253,63 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatı gün içinde en yüksek 1.256 dolar seviyesini gördükten sonra bu seviyeden gelen satışların etkisi ile 1.235,83 dolara kadar geriledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haftanın ilk işlem gününe alıcılı başlayan ve 1.260 dolar seviyesine kadar yükselen altının ons fiyatı dün günü 1.253,59 dolarda tamamlamıştı.

    Bugün güne 1.253 dolar seviyesinden başlayan altının onsu, gün içerisinde 1.256 dolar seviyesine kadar yükseldikten sonra analistlerin kritik seviye olarak nitelendirdikleri 1.255 dolar seviyesinin üzerinde tutunamayınca satış baskıları arttığı görüldü. Altının ons fiyatı şu dakikalarda 1.240 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

    Garanti Bankası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Alper Kalyoncu konuya ilişkin değerlendirmesinde, altının ons fiyatında bugün gerçekleşen düşüşe neden olacak herhangi bir veri ve açıklama bulunmadığını belirterek, "Altının ons fiyatındaki düşüşün belirgin bir nedeni yok. Bence çıkması sürprizdi" dedi.

    Altının ons fiyatında son günlerde meydana gelen çıkışın beklenen bir çıkış olmadığını dile getiren Kalyoncu, bu yükselişin ardından kar satışlarının gelmesinin normal olduğunu söyledi.

    Altının ons fiyatında gözlenen satışın seviye bazlı bir satış olduğunu aktaran Kalyoncu, 1.250 dolarlı seviyelerin yüksek olduğunu ve daha fazla yükselmeyeceğini bekleyen piyasanın bu seviyelerden satış gerçekleştirdiğini kaydetti.

    Kalyoncu, altının ons fiyatında 1.235 dolar seviyesinde bir kapanış gerçekleşmesi durumunda 1.200 dolara kadar bir geri çekilme görülebileceğini ancak yılbaşından beri altının kuvvetli bir görünümü olduğunu belirtti.

    Altının ons fiyatında 1.270 ve 1.280 dolar seviyelerinin direnç olarak güçlendiğini ifade eden Kalyoncu, bu seviyeler aşılmadığı sürece satışların gelebileceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow