hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa İstanbul'dan kuyumculara aidat indirimi

    Borsa İstanbuldan kuyumculara aidat indirimi
    expand

    Borsa İstanbul Yönetim Kurulu, Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası'nda uygulanan faaliyet aidatını kuyumculuk sektörüne destek için 2014 yılı sonuna kadar 20 bin liradan 2 bin liraya indirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası faaliyet aidatı, 31 Aralık 2014 tarihi mesai bitimine kadar yapılacak üyelik başvuruları için geçerli olmak üzere 20 bin liradan 2 bin liraya indirildi.

    Aidatın 2015 yılı başından itibaren yeniden 20 bin lira olarak uygulanacağı belirtilen açıklamada, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu tarafından aidatların indirilmesine ilişkin alınan kararın Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandığı da ifade edildi.

    Borsa İstanbul Elmas ve Kıymetli Taş Piyasasında işlem görmek üzere ithal edilen kıymetli taşların Katma Değer Vergisi'nden istisna tutulmasını sağlayan madde ile Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) listesinden çıkarılmasını düzenleyen maddeler, 11 Eylül 2014 tarihinde yayımlanan 6552 sayılı Kanun ile yürürlüğe girdi.

    Vergi düzenlemesinin ardından Borsa İstanbul Elmas ve Kıymetli Taş Piyasasında ÖTV'siz ilk kıymetli taş işlemi, 30 Eylül'de gerçekleştirildi.

    Dünyanın En Zeki İnsanı: William James Sidis

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow