hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu ekonomi kurmaylarıyla bir araya geldi

    Davutoğlu ekonomi kurmaylarıyla bir araya geldi
    expand

    Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlık koltuğuna oturduktan sonraki ilk işlerinden biri de ekonomi yönetimi ile biraraya gelmek oldu. Her fırsatta "Yeni Türkiye, Yeni Ekonomi" vurgusu yapan Başbakan Davutoğlu, ekonomi yönetiminden yaklaşık 2 saat bilgi aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplantıya Ekonominin Koordinasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz katıldı.

    Maliye, Kalkınma ve Hazine Müsteşarları, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Mehmet Yörükoğlu ile Başbakan'ın Başmüşavirleri Ali Sarıkaya ve Taha Özhan da toplantıda yer aldı.

    Başbakan'a yapılan sunumda Türk ekonomisinin "büyüme, enflasyon ve Türkiye'nin yumuşak karnı olan cari açık" gibi temel parametreleri aktarıldı.

    Merkez Bankası politikaları, 2015 bütçesi ve ekonominin yol haritası olan orta vadeli program hazırlıkları ve hedefleri ile ilgili de bilgilendirme yapıldı.

    Küresel ekonomideki gelişmeler ile birlikte ABD Merkez Bankası FED'in tahvil alımı ile ilgili adımlarının Türkiye'ye olası etkilerinin de toplantıda ele alındığı tahmin ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow