hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdem Başçı: Herkes istediği yönde lobi yapabilir

    Erdem Başçı: Herkes istediği yönde lobi yapabilir
    expand

    Merkez Bankası faiz indirecek mi? Yüksek çıkan nisan enflasyonu sonrası piyasanın gözü kulağı Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'da. Başçı'ya İstanbul'da faiz lobisi tartışmaları hatırlatıldı; Başçı, "Herkes istediği yönde lobi, kulis yapabilir. Siyasetçiler için de aynı şey geçerli" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Financial Times Türkiye Zirvesi'nde konuşan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, son dönemde sıkça gündeme gelen faiz indirimi konusunu değerlendirdi.

    Türkiye'de "çok çok düşük faiz oranı fenomeni"nin oluşmaya başladığını belirten Başçı, bu durumun Türkiye için olağandışı olduğunu söyledi.

    Başçı, faiz lobisi tartışmalarıyla ilgili olarak ise herkesin farklı talepleri olduğuna dikkat çekti ve "Kredi alanlar faiz oranlarının düşük olmasını istiyor, tasarruf edenler ise yüksek olmasını. İthalatçı Türk lirası değerli olsun diyor, ihracatçı ise bundan şikayet ediyor" dedi.

    "Hem faiz oranları hem de kur seviyesi için herkes istediği yönde kulis yapabilir. Siyasetçiler için de aynı durum geçerli" diyen Başçı, "görevlerinin fiyat istikrarını korumak" olduğunu vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow