hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Esnaf umudunu Sevgililer Günü'ne bağladı

    Esnaf umudunu Sevgililer Gününe bağladı
    expand

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vergilerden, faturalardan ve prim borçlarından bunalan esnafın, umudunu, yılın ilk özel günü olan Sevgililer Günü'ne bağladığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Palandöken, yazılı açıklamasında, son 5 yılda Sevgililer Günü'nde 4 milyar 200 milyon liraya yakın kartla harcama yapıldığını ifade ederek, Sevgililer Günü'nün olduğu hafta ile bir önceki hafta karşılaştırıldığında, yiyecek içecek sektörü cirosunda yüzde 29 artış görüldüğünü, kuyumcular ile çiçekçilerin cirosunun ise 2-3 kat arttığını bildirdi.

    Kredi kartı harcamalarına nakit alışveriş de eklendiğinde ekonominin hareketleneceğini belirten Palandöken, şunları kaydetti:

    "Vergilerden, faturalardan ve prim borçlarından bunalan esnaf, umudunu yılın ilk özel günü olan Sevgililer Günü'ne bağladı. Özel günlerin en gözde sektörleri cep telefonu ve kuyumculuk sektörü, kredi kartlarıyla yapılan alışverişe getirilen taksit yasağı nedeniyle Sevgililer Günü'nü buruk geçirecek.

    Alışverişlerinin yüzde 70'ini kredi kartına taksitli olarak yapan kuyumcu esnafımız büyük sıkıntıda. İnsanların hem tasarruf için hem de hediye olarak altın alan vatandaşlarımızın da birikim yapmasının önü kesilmiş oldu. Kredi kartına taksit sınırlaması sorunu çözülmeli."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow