hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fadıl Akgündüz Başbakan'a mektup yazdı

    Fadıl Akgündüz Başbakana mektup yazdı
    expand

    En son Maldivler'deki tatil projesi de hayalkırıklığı ile sonuçlanan işadamı Fadıl Akgündüz, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a açık mektup yazdı. Haksızlığa uğradığını öne süren Akgündüz, 2011 seçimlerinden önce kendisine suikast düzenlendiğini de iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fadıl Akgündüz Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'a hitaben bir mektup kaleme aldı.

    Akgündüz bu mektubunu Caprice Termal otelin internet sitesinde basına duyurdu.

    Akdüngüz mektubunda zamanında üretmeyi planladığı 'İmza' isimli otomobil projesinin milletvekilliği elinden alındığı için yarım kaldığını belirtti ve Maldivler'deki hüsranla sonuçlanan son projesinde de haksızlığa uğradığını belirtti.

    Fadıl Akgündüz 2011 seçimlerinden önce kendisine suikast düzenlendiğini de iddia etti.

    İşte Akgündüz'ün uzun mektubunun bir özeti:

    "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, T.C. Başbakanı ve Cumhurbaşkanı Adayımız,

    İstanbul İl Teşkilatı'nın bayramlaşma programında mazlumun yanındaki duruşunuzu ikrar eden kıymetli sözlerinizi dinledikçe duygulandım ve size bu mektubu yazmak istedim. Ak Parti 'ye destek sağlamak için büyük çaba sarf ediyorum.

    İmza projesi

    Güneydoğu'daki beş vilayette otomobil fabrikası kurmak için harekete geçtik. Sektörün gerektirdiği önemli harcamaları yaptık ve neticesinde Türkiye'nin ilk dünya otomobili İmza'yı Ekim 1999'da kamuoyuna sunduk. İmza 200'ü aşkın ülkeden 300 distribütörlük talebi aldı. Anayasa ve Milletvekilliği Kanunu'na aykırı bir şekilde milletvekilliğimi düşürülerek cezaevine konulmam nedeniyle Almanya'daki otomobil fabrikası projemiz yarım kalmıştı.

    Paralel yapıya karşı dik durduk

    Paralel yapının dershanelerle ilgili yapılan yeni düzenleme konusunda hükümete karşı yürüttüğü saldırgan tavrına en net duruşu sergileyen yegane özel sektör kuruluşu biz olduk.

    TRT'yi eleştirdi

    TRT tamamen keyfi bir şekilde iki yıl boyunca Caprice Gold reklamlarını yayınlamadı, bize ambargo koydu. Reklam Kurulu tarafından bize haksız yere kasıtlı ve mükerrer büyük reklam cezaları kesildi. Uzun süredir Maliye'den şirketlerimize karşı anlamsız vergi incelemeleri yapan elemanlar bir şey için garip uğraşlar veriyor.

    Bana suikast düzenlendi

    2011 seçimlerimden iki gün önce bana bir "suikast trafik kazası" düzenlendi. Çünkü paralel yapının müdahaleleri ile çok önemli bir topluluğun uluslararası bir organizasyonu için sponsor olarak şirketimizin İBB'den kiraladığı Sinan Erdem Spor Salonu son günde belediye tarafından iptal edilmişti.

    Kardeşim demek istiyorum

    Size kardeşim diye seslenmek istiyorum. Ben sizi seviyorum. Ama eskiden sizi bir seviyor idiysen son iki yıldır bu sevgim 10 kat arttı.

    Maldivler konusu

    İkinci husus olarak da bizim Maldivler Cumhuriyeti'nde yaptığımız bir yatırımla ilgili olarak uğradığımız bir haksızlık var. İki Sayın Bakanımıza da konuyla ilgili olarak bildirimlerde bulundum. Paralel yapının Maldivler projesini nasıl müdahale ettiğini Sayın Bakanlarımıza ilettik. Hükümetimizin Maldivler nezdinde bir an önce gündeme getirmesini bekliyoruz.

    Bize arsa devredilmedi

    Geçen dönemin Beylikdüzü Belediye Başkanı şirketimizin belediyeden aldığı ve parasını ödediği çok kıymetli büyük bir arsayı bize devretmedi. Bu konuyu parti teşkilatındaki bazı arkadaşlarımız çok iyi biliyor. Hakkımızı almak için şimdi hukuki mücadele ediyoruz."

    VİZYONDA BU HAFTA NELER VAR?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow