hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fitch Venezuela'nın notunu kırdı

    Fitch Venezuelanın notunu kırdı
    expand

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Venezuela'nın kredi notunu düşen petrol fiyatlarının makroekonomik istikrarsızlığı artırdığı gerekçesiyle "B"den "CCC"ye düşürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fitch Ratings'in resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Venezuela'nın kredi notunun "B"den "CCC"ye indirildiği belirtildi.

    Karara gerekçe olarak, petrol ihracatçısı ülkedeki makroekonomik istikrarsızlığın, fiyatların son yılların en düşük seviyesine gerilemesiyle derinleşmesi gösterildi.

    Petrol fiyatlarındaki sert düşüşün Venezuela'nın ödemeler dengesine yönelik baskıları artırdığı kaydedilen açıklamada, petrolden elde ettiği kazancın ülkenin toplam kamu gelirlerinin yüzde 50'sine tekabül ettiği ifade edildi.

    Açıklamada ayrıca, Venezuela'nın düşük uluslararası rezervleri ve sınırlı dış finansman kaynaklarının, petrol fiyatlarındaki dalgalanmadan kaynaklanan şoklara karşı alınabilecek tedbirleri kısıtladığı savunuldu.

    Petrol fiyatlarındaki düşüşün devam etmesi durumda ülkenin dış finansman pozisyonu ve döviz rezervlerinin daha çok zarar göreceği öngörüsünde bulunulan açıklamada, bu durumun siyasi atmosferi de tehdit edebileceği öne sürüldü.

    2015 model motosikletler görücüye çıktı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow