hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kasım ayında en çok borsa kazandırdı

    Kasım ayında en çok borsa kazandırdı
    expand

    Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde kasım ayında en fazla reel getiriyi BIST 100 Endeksi sağladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), finansal yatırım araçlarının kasım ayına ilişkin reel getiri oranlarını açıkladı.

    Buna göre, geçen ay en yüksek reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,32, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,09 ile BIST 100 Endeksi'nde gerçekleşti.

    Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yatırım araçlarından Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 2,09, mevduat faizi yüzde 1,39 ve dolar yüzde 0,06 yatırımcısına reel getiri sağladı. Buna karşılık, külçe altın yüzde 3,64 ve euro yüzde 1,60 yatırımcısına kaybettirdi.

    TÜFE ile indirgendiğinde DİBS yüzde 0,92 ve mevduat faizi yüzde 0,23 reel getiri sağlarken, külçe altın yüzde 4,74, euro yüzde 2,73 ve dolar yüzde 1,09 yatırımcısına kaybettirdi.

    Emma Watson Ankara'ya geliyor

    Dolar, üç aylık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,64, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 1,19 ile yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağladı. Külçe altın Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,56, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7,87 ile yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

    Altı aylık değerlendirmeye göre dolar, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 4,80, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 3,69 ile yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde euro, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 4,84, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 5,86 ile yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

    Yıllık en çok dolar kazandırdı

    Yıllık olarak değerlendirildiğinde dolar; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 1,90, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 1,16 ile yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı.

    Öte yandan, külçe altın Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,02, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 6,70 ile en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow