hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koza Altın "Himmetdede" için yasal yollara başvuracak

    Koza Altın Himmetdede için yasal yollara başvuracak
    expand

    Koza Altın, altın madeni Himmetdede Projesi için başvurduğu geçici faaliyet belgesinin verilmemesi nedeniyle yasal yollara başvurma kararı aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şirketin KAP açıklamasında, yıllık altın üretimi 2.8 ton, ortalama altın fiyatlarına göre büyüklüğü de yaklaşık 120 milyon dolar olan projeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçici faaliyet belgesi verilmemesi nedeniyle projede üretime geçilemediği hatırlatıldı.

    Açıklamada, "Tüm yasal mevzuata uygun bir şekilde yapılan geçici faaliyet belgesi başvurumuzun verilmemesi nedeniyle gerekli yasal yollara başvurulması kararı alınmıştır" denildi.

    Açıklamada, aylık yaklaşık 10 milyon dolar üretim kaybı oluştuğu ve aylık yaklaşık bir milyon dolar personel ve bakım giderleri ödendiği kaydedilirken, projenin çalışamaması nedeniyle tüm personelin işlerini kaybedebileceği ifade edildi.

    Koza Altın hisseleri 17 Aralık 2013 soruşturması sonrasında, Gülen hareketine yakın bir grup şirketi olarak görülmesi nedeniyle sert şekilde değer kaybetmiş ve şirket bazı maden ruhsatlarında sorun yaşayarak geçici olarak üretimini durdurmak zorunda kalmıştı.

    Katmerciler 1 ihale daha kazandı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow