hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Şimşek CNN International'a konuk oldu

    Mehmet Şimşek CNN Internationala konuk oldu
    expand

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN International'da "Market Place Middle East" programına konuk oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN International'da, John Defterios'un hazırlayıp sunduğu "Marketplace Middle East" programı bu hafta Türkiye'deki tekstil sektörüne odaklandı.

    Program; uluslararası giyim markalarının Türkiye'de şube açmalarının yanı sıra, yerel markaların günden güne küreselleşmeleri, düşük üretim maliyetleri ve Türkiye'nin stratejik konumunun birleşimiyle en büyük sanayi kollarından olan tekstil sektörünü inceledi.

    30 Ekim Çarşamba günü CNN International kanalında yayınlanan programda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TGSD (Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği) Başkanı Cem Negrin, Mavi Jean's CEO'su Cüneyt Yavuz, Rimaks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Marsel Eskinazi ve Üretim Müdürü Emir Eskinazi katıldı.

    Cem Negrin, Türkiye'deki tekstil sektörünün büyüdüğünü, tekstil işçisinin kazandığı ücretin Avrupa birliğindeki diğer ülkelere oranla daha fazla olduğunu dile getirdi.

    "Biz Türkiye'de çok büyük fabrikalara sahibiz. Bu nedenle diğer ülkelerin önümüzdeki on yıl içinde bizim için büyük bir sorun olacaklarını düşünmüyorum, Türkiye'nin üretimi artmaya devam edecek ve hiçbir şekilde azalmayacak" dedi.

    Rimaks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Marsel Eskinazi ve Üretim Müdürü Emir Eskinazi ise, tekstil sektörüyle ilgili rakamsal verilere dikkat çekti.

    Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin rakamlarına dayanarak son 35 yılda, 17 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşan sektörün, ülkenin gayri safi milli hasılasının yüzde 10'una ve toplam istihdamın yüzde 20'sine denk düştüğünü belirtti.

    Programın Yayın Saatleri:
    31 Ekim 2014 Cuma: 10:45
    1 Kasım 2014 Cumartesi: 04: 15/ 08:15 / 17:15
    2 Kasım 20414 Pazar:  02:15/ 17:45
    3 Kasım 2014 Pazartesi: 05:45

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow