hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otomotivdeki kampanyalar "tam gaz"

    Otomotivdeki kampanyalar tam gaz
    expand

    Geçen yıla göre satış rakamlarında gerileme yaşayan otomotiv sektörü, açığı kapatmak için başlattıkları yıl sonu kampanyalarını hız kesmeden sürdürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, döviz kurlarındaki artış ve yeni ÖTV oranlarının fiyatlara yansıtılmasıyla yılın 11 ayını iç pazar bakımından sıkıntılı geçiren sektör, geçen senenin aynı dönemine göre otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 14 daraldı.

    Belirledikleri 2014 hedeflerini yakalamaya çalışan otomotiv sektöründe yaklaşık 3 ay önce başlatılan kampanyaların ise yıl sonuna doğru arttığı gözleniyor.

    İndirimlerin yanı sıra sabit kur, sıfır faizli vade ve taksit ödemeye geç başlama gibi seçeneklerin sunulduğu sektördeki bazı markalar, müşterilerine "tükendi" demeye başladı.

    İlgiden memnun olan sektör temsilcileri, yoğun satış nedeniyle müşterilerine renk seçeneğini kısıtlamak zorunda kaldı. İstediği rengi bulmakta güçlük çeken tüketiciler de almak istediği aracın elde kalan renklerini tercih etmek zorunda kalıyor.

    Toyota "tükendi"

    Aralık ayına özel, "5 bin 500 lira indirim", "20 bin liraya sıfır faiz ve 20 ay vade", "şimdi al taksitlere Temmuz 2015'te başla" fırsatları sunan Toyota'nın Gaziantep'teki şubesinde bazı araç modelleri tükendi.

    Firma, sunduğu farklı seçeneklerle müşterilerin ilgisini çekmeye çalışıyor. Dizel motor seçenekleri de bulunan Toyota, taksitleri temmuz ayında başlatıyor.

    "30 aya kadar sıfır faiz" ve sabir kur

    Otomotiv markası Fiat ise bu ayda tüm otomobil ve hafif ticari araçlar için 30 bin liraya 30 ay sıfır faiz imkanı sunuyor. Otomobillerinden Punto'yu 38 bin, Panda'yı 34 bin, Linea'yı 36 bin, Fiorino'yu 32 bin 960 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunan firma, bin lira takas indirimi seçeneğini de getirdi.

    Volkswagen ise 3 Aralık'tan itibaren 2014 model Tiguan, Scirocco, Beetle ve Volkswagen CC'lerde bir avroyu 2,35 lira, Golf R ve Yeni Scirocco'da bir euroyu 2,45 lira, Yeni Touareg'de ise bir euroyu 2,55 liraya sabitledi.

    20 ay sıfır faiz

    Citroen, yıl sonu kampanyası kapsamında, 20 bin lira 20 ay sıfır faiz seçeneği sunuyor.

    Peugeot ise 208, 2008, 301, 308 ve Partner Tepee markalarını yıl sonuna 20 bin lira 20 ay sıfır faizle satıyor. Peugeot 3008, 5008 ve 508'de ise 40 bin lira kredi ve 20 ay sıfır faiz imkanıyla müşterileriyle buluşturuyor.

    4 bin liralık indirim

    Aralık ayı boyunca tüm binek otomobilleri ve Kango Multimix modeline sıfır faiz avantajıyla sahip olabilme imkanı sağlayan Renault, binek otomobil ve Kangoo Multix'e 48 bin liraya maksimum 48 ay vade için yüzde 0,69 faizli kredi kullandırıyor.

    Herhangi bir finansman kampanyası seçeneğinin kullanılmadığı satışlarda, tüm binek otomobillerin yanı sıra Kangoo Multix ve Kangoo Express modelleri için 4 bin liraya varan nakit alım indirimi uygulanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow