hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tapu işlemlerinde e-devlet'e geçildi

    Tapu işlemlerinde e-devlete geçildi
    expand

    e-Devlet şifresini alan vatandaşlar, tapu müdürlüklerine gitmeden taşınmazlarının durumlarıyla ilgili internet üzerinden sorgulama yapabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından üretilen verilere elektronik ortamda güvenilir biçimde ulaşılabildiği ve e-Devlet şifresi alan vatandaşların tapu müdürlüklerine gitmeden taşınmazlarına ilişkin sorgulamalarını internet üzerinden yapabilecekleri bildirildi.

    Tapu-kadastro verilerinin elektronik ortamda güvenli bir şekilde paylaşıldığı belirtilen açıklamada, yapılan protokollerle de 52 adet kamu kurumu ve 15 adet banka, 21 tanesi büyükşehir olmak üzere toplam 878 belediyenin bu uygulamadan faydalandığı ifade edildi.

    Tapu-kadastro verilerinin hızlı ve güvenilir bir şekilde elektronik olarak sunulmasının yatırımların gecikmeden gerçekleşmesine katkı sağladığı kaydedilen açıklamada, "İçinde yaşadığımız bilişim çağında bilgiye, hızlı, etkin, ekonomik ve güvenilir olarak erişilmesi bir zorunluluk olarak ortaya çıkmaktadır. Buna bağlı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma kapsamında üretilen verilere elektronik ortamda toplam 878 adet kamu kurumu ve birçok vatandaş e-Devlet üzerinden güvenli bir biçimde erişilebiliyor. Zaman içerisinde bu rakamların artırılması hedefleniyor" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow