hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜİK, tarımda ücret istatistiklerini açıkladı

    TÜİK, tarımda ücret istatistiklerini açıkladı
    expand

    Tarımsal işletmelerde mevsimlik tarım işçilerinin günlük ücretleri geçen yıl önceki yıla göre yüzde 13,9 artışla 48 lira, sürekli tarım işçilerinin aylık ücretleri ise yüzde 4,2 artışla bin 284 lira olarak gerçekleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılına ilişkin Tarımsal İşletmelerde Ücret Yapısı istatistiklerini açıkladı. Buna göre, mevsimlik kadın işçilerin günlük ücretleri yüzde 14,3 artış göstererek 41 lira, erkek işçi ücretleri yüzde 12,1 artışla 54 lira oldu. Sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücret ise kadın işçiler için yüzde 8,4 artışla bin 118 lira, erkek işçiler için ise yüzde 3,4 artışla bin 304 liraya yükseldi.

    Tarımsal işletmelerde (hanehalkı) geçen yıl mevsimlik tarım işçilerinin günlük ücretleri 2013 yılına göre yüzde 13,9 artarak 48 lira, sürekli tarım işçilerinin aylık ücretleri ise yüzde 4,2 artarak bin 284 lira olarak gerçekleşti.

    Seçilmiş faaliyet türlerine göre mevsimlik işçilere ödenen günlük ücretlere bakıldığında, en fazla mevsimlik işçi çalıştırılan faaliyetlerden, çapalama için kadın işçilere 39 lira, erkek işçilere 46 lira, hasat için kadın işçilere 43 lira ve erkek işçilere ise 49 lira ödeme yapıldı.

    En düşük ücret Hatay'da

    Tarımsal işletmelerde (hanehalkı) mevsimlik tarım işçilerine yapılan en yüksek günlük ücret ödemesi kadın işçiler için 54 lira ile Ordu'da, erkek işçiler için ise 75 lira ile Konya'da gerçekleşti. En düşük ücret ise kadın işçiler için 28 lira, erkek işçiler için 37 lira ile Hatay'da oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarımsal işletmelerde (hanehalkı) sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücretlere bakıldığında, kadın işçilere bin 142 lira ile Antalya, erkek işçilere bin 849 lira ile Konya en yüksek ödemenin yapıldığı iller olurken, en düşük ücretler kadın işçiler için 944 lira ile İzmir'de, erkek işçiler için bin 42 lira ile Ardahan'da gerçekleşti.

    Atatürk’ün vasiyeti kayıp

    İspanya'da seks işçileriyle ilgili tarihi karar

    CHP'li milletvekili aday adayının stresten midesi delindi

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow