hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yabancıların madencilik yatırımı katlandı

    Yabancıların madencilik yatırımı katlandı
    expand

    Türkiye'de ocak-ekim döneminde madencilik ve taşocakçılığı sektörüne yapılan uluslararası doğrudan yatırım, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 114 artışla 446 milyon dolara ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Söz konusu sektöre yapılan uluslararası yatırım, geçen yılın aynı döneminde 208 milyon dolar olarak açıklanmıştı.

    AA muhabirinin Ekonomi Bakanlığının, ekim ayına ilişkin uluslararası doğrudan yatırım verilerinden derlediği bilgilere göre, yılın 10 aylık döneminde elektrik, gaz ve su alanına yapılan uluslararası doğrudan yatırımlar 1 milyar 55 milyon dolar oldu.

    Verilere göre, bu dönemde madencilik ve taşocakçılığı sektörü ile elektrik, gaz ve su alanına yapılan uluslararası doğrudan yatırımlar ise 1 milyar 501 milyon dolar olarak gerçekleşti.

    Ocak-ekim döneminde madencilik ve taşocakçılığı sektörüne yapılan uluslararası doğrudan yatırım, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 114 artarak 446 milyon dolara ulaştı.

    Aynı dönemde tüm sektörlere yapılan uluslararası doğrudan sermaye girişi 6 milyar 866 milyon doları buldu. Enerji alanlarına yapılan sermaye girişi, toplam sermaye girişinin yüzde 20'den fazlasını oluşturdu.

    Öte yandan elektrik, gaz ve su alanında faaliyet gösteren uluslararası sermayeli şirketlerin sayısı bin 78 olurken, bu rakam madencilik ve taşocakçılığı sektöründe 684 olarak belirlendi.

    Dünyanın en zengin şirketleri...

    Dünyanın en garip evleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow