hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar 2,35'i aştı

    Dolar 2,35i aştı
    expand

    TCMB'nin 50 baz puanlık faiz indiriminin piyasa dinamikleri çerçevesinde olmasıyla 2.33'ün altına gerileyen dolar/TL siyasilerin faiz indirimini yeterli bulmadıkları açıklamaları sonrası yeniden yükselişe geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siyasilerin açıklamaları öncesi 2.3235 seviyesine kadar gerileyen dolar/TL yeniden yükselişe geçerek 5 Ocak'tan bu yana en yüksek seviye olan 2.3530'ı gördü.

    Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Siyasilerden gelen açıklamalar çok sert ve bu kadar üst üste gelmesi piyasada TCMB'ye ve Başkan Erdem Başçı'nın geleceğine ilişkin soru işaretlerini de arttırıyor" dedi.

    Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TCMB'nin, bugünkü faiz kararıyla siyasi iradenin vizyonu ile ayrıştığını belirterek, 0.5 puanlık indirimin Türkiye'nin büyüme hedeflerine faydası olmadığını söyledi.

    Bankacılar özellikle Kurtulmuş'un TCMB'nin siyasi iradenin vizyonu ile ayrıştığına yönelik açıklamalarının piyasada etkili olduğunu belirttiler.

    Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise TCMB'nin bugünkü kararının tam bir faiz indirimi sayılmayacağını belirterek bir sonrası toplantıya dair beklentilerinin devam ettiğini belirtti. Zeybekci, "İndirimi yeterli bulmuyorum" dedi.

    Merkez Bankası, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ve hükümetin yaklaşan seçimler öncesi büyümeyi ve yatırımları desteklemek amacıyla faiz indirimi yönündeki çağrıları sonrası enflasyon görünümündeki iyileşmeye dikkat çekerek, bugün politika faizinde 50 baz puan indirime gitti.

    Merkez Bankası faizi yarım puan düşürdü

    İş dünyası Merkez Bankası'nın faiz kararını yorumladı

    AK Parti'den ilk faiz tepkisi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow