hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Döviz yeniden hafifçe yükseldi

    Döviz yeniden hafifçe yükseldi
    expand

    Merkez Bankası kararı sonrası hızla gerileyen döviz kurları yeniden hafifçe yükseldi. Yükselişte dövizin düşüşünü değerlendirmek isteyen şirketlerin alıma geçmesi etkili oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez'in beklentilerden daha sert gelen faiz kararı dolar kurunu 2.16, euro kurunu ise 2.95'e kadar düşürdü.

    Ancak kurdaki gerilemeyi değerlendirmek için piyasaya giren borçlu şirketler dövizi yeniden yükseltti.

    Saat 12.00'ye yaklaşırken dolar kuru 2.20 seviyesini aşarak 2.22'yi geçti. Euro kuru ise 3'ün üzerine çıkarak 3.04'ü gördü.

    Merkez Bankası ise yabancı yatırımcıların yüksek faizin cazibesine kapılmasını ve sıcak para girişinin yeniden başlamasıyla dövizdeki yüksek dalgalanmanın durulmasını bekliyor.

    Borsa sert düştü

    Bu arada Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, yükselişle başladığı ilk seansı banka hisseleri öncülüğünde negatife dönerek 639,98 puanlık düşüşle 62.903,72 puandan tamamladı.

    Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ilk seansta önceki kapanışa göre ortalama yüzde 1,01 oranında değer kaybederken toplam işlem hacmi 2,9 milyar lirayı aştı.

    Bankacılık endeksi yüzde 2,26 düşüşle yaklaşık 7 ayın en düşük seviyesine gerilerken holding endeksi ise yüzde 0,48 oranında düşüş kaydetti.

    Para Politikası Kurulu (PPK) dün gece açıkladığı faiz kararıyla piyasa beklentilerinin de üzerinde bir adım atarak TL üzerindeki baskıyı hafifletti. PPK faiz koridorunu yüzde 8 - 12 aralığına çekerken yüzde 4,5 olan politika faizini de yüzde 10'a yükseltti.

    Yükselen faizler döviz piyasasında göreceli olarak dengelenme sağlarken BIST 100 endeksi açılışın ardından en yüksek 65.326,16 puana kadar yükseldikten sonra banka hisseleri öncülüğünde sert bir şekilde düşüşe geçerek en düşük 62.611,59 puanı gördü.

    Analistler, teknik olarak BIST 100 endeksinin 62.500 seviyesinin destek konumunda olduğunu belirterek, banka hisselerinde etkili olan satışların takip edileceğini kaydediyor.

    Bu akşam saat 21.00'de açıklanacak Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) kararlarının küresel piyasalarla birlikte yön üzerinde ana belirleyici olacağını ifade eden analistler, tepki alımlarının gelmesi durumunda 64.500 seviyesinin direnç konumuna gelebileceğini tahmin ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow