hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BP'den "yaptırım" uyarısı

    BPden yaptırım uyarısı
    expand

    British Petroleum (BP), Rusya'ya karşı uygulanabilecek genişletilmiş yaptırımların şirketin operasyonlarını etkileyebileceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiliz basınına göre, Avrupa Birliği (AB) son dönemde Ukrayna odaklı gerilimin tırmanmasının ardından Rusya'ya daha ciddi ve genişletilmiş yaptırımların uygulanmasına hazırlanırken, İngiliz enerji şirketi BP, Rusya ile ticari ilişkileri nedeniyle olası yaptırımların şirketin operasyonlarını etkileyebileceği uyarısında bulundu.

    Rusya'nın enerji şirketi Rosneft'te de yüzde 20 hissesi olan BP, "Yaptırımlar işimizi olumsuz yönde etkileyebilir. Rosneft ile olan ilişkimizde ilerideki bir bozulma ya da ekonomik yaptırımların olumsuz etkisi, Rusya'daki işimizi, stratejik hedeflerimizi, gelir seviyemizi, üretim ve rezervlerimizi, Rosneft'teki yatırımlarımızı ve saygınlığımızı etkileyebilir" açıklaması yaptı.

    Ukrayna'daki kriz bağlamında Rusya'ya yaptırımları kademeli ilerleten AB üyeleri "üçüncü aşama" olarak tabir edilen "tahripkar ekonomik müeyyidelere" hazırlanıyor.

    Brüksel'de toplanan AB üyesi ülkelerinin büyükelçileri, yaptırımlar listesine dahil edilecek kişi, şirket ve kuruluşlar üzerinde anlaştı.

    Ukrayna'nın doğusunda Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının düşürülmesinin ardından yaptırımlar konusunda daha kararlı tutum alan AB'nin, çoğu Rus bankalarının yeni çıkaracakları bono ve tahvillere aracılığı ve yatırımı yasaklaması, petrol için derin deniz ve kutup sondajlarında ve kaya petrolünde Rusya'nın ihtiyaç duyduğu yüksek teknoloji ihracatını yasaklaması, silah ambargosu uygulaması ve askeri amaçlı kullanılabilecek teknoloji ihracatını durdurması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow