hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğan Holding ve Doğan Yayın Holding birleşiyor

    Doğan Holding ve Doğan Yayın Holding birleşiyor
    expand

    Doğan Yayın Holding'in Doğan Holding tarafından devir alınması suretiyle şirketlerin birleştirilmesine karar verildiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğan Yayın Holding KAP'a dün akşam yaptığı açıklamada, "Şirketimizin, tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde hakim ortağımız Doğan Holding tarafından devir alınması suretiyle, Doğan Holding bünyesinde birleşilmesine karar verilmiştir" denildi.

    Açıklamaya göre işlemde 1 Ocak 2013-31 Aralık 2013 hesap dönemine ait yıllık konsolide finansal raporunda yer alan finansal tabloların ve dipnotlarının esas alınmasına verildi.

    İcra Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen, her birleşme işleminin arkasında yatan ekonomik gerekçe ve tasarrufların bu birleşme için de geçerli olduğunu söyleyerek, grubun daha sade bir iştirak yapısına kavuşacak olmasını etkinlik bakımından son derece önemli bulduklarını ifade etti.

    Üzdiyen, "Bu birleşme işlemi ile günümüz rekabet koşullarında karar almak kolaylaşacak, operasyonlarımız daha yalın bir hale gelecek, ekonomik kaynaklarımızın daha verimli kullanılması sağlanacak, yatırımcı tabanımız genişleyecek ve kurumsal yönetim uygulamalarımız daha da ileriye gidecek" dedi.

    Birleşme işleminin, gerekli yasal izinlerin alınmasını takiben, mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow