hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PayPal ABD'ye 7.7 milyon dolar ödeyecek

    PayPal ABDye 7.7 milyon dolar ödeyecek
    expand

    ABD hükümeti, uluslararası para transfer hizmeti sunan PayPal'ın İran, Sudan ve Küba'ya uygulanan yaptırımları ihlal etmesi nedeniyle 7,7 milyon dolar uzlaşma bedeli ödeyeceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, dünyanın en büyük online alışveriş sitelerinden eBay'in ödeme hizmetleri birimi olan PayPal, ABD'nin kara listesinde yer alan İran, Sudan ve Küba'ya para transferi gerçekleştirdiği gerekçesiyle açılan soruşturmaların kapatılması için 7,7 milyon dolar ödemeye razı oldu.

    Yaklaşık 500 para transfer işleminde yaptırımların ihlal edildiğini savunan ABD Hazine Bakanlığı, söz konusu transferlerin toplamda 44 bin dolara ulaştığını bildirdi.

    PayPal'ın iddia edilen ihlalleri arasında, kara borsada nükleer silah satışı yapan bir kişiye para transferi yapmak da yer aldı.

    PayPal'ın üst düzey yöneticilerinden Gene Truono konuya ilişkin olarak "PayPal'ın Nisan 2013'den önce yasaklanmış ödemeleri otomatik olarak tarayıp, engelleyecek bir sisteme sahip olmadığını kabul ediyoruz. Tarama konusunda gecikmelerin yaşanması bazı yasaklı transferlerin yapılmasına neden oldu" açıklamasını yaptı.

    TAV ABD'de ihale kazandı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow