hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Qantas rekor zarar açıkladı

    Qantas rekor zarar açıkladı
    expand

    Avustralya'nın milli hava yolu şirketi Qantas, yıllık zararının 2,84 milyar Avustralya Doları olduğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şubat ayında 2 milyar dolar tasarruf edebilmek için 5 bin kişinin işine son verileceğini duyuran şirketin zararı, beklentilerin üzerinde geldi.

    Yıllık 2,84 milyar Avustralya Doları zararın sadece kötü servisten kaynaklanmadığı, petrol fiyatlarındaki artışın da açıklanan zararda etkili olduğu belirtildi.

    Qantas Üst Yöneticisi (CEO) Alan Joyce, yaptığı açıklamada, gelecek yıl daha iyi bir performans beklediklerini belirterek, "En kötüsünü atlattık, yeni hızlandırılmış Qantas dönüşüm programı ile daha azimli ve hedefe odaklı bir
    Quantas Grubu ortaya çıkacak. Rakamların kötü olduğu tartışılamaz ama bu rakamlar geçen yılı temsil ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

    Açıklanan zarar karşısında Alan Joyce ve Yönetim Kurulu'nun istifa etmesi gerektiğini savunan Avustralya Hizmetler Sendikası Ulusal Sekreter Yardımcısı Linda White ise şirketin zarar etmesindeki en büyük etkenin kötü yönetim olduğunu öne sürdü.

    Avustralya Ana Muhalefet Lideri ve Avustralya İşçi Partisi Genel Başkanı Bill Shorten ise Qantas'ın zor durumdan kurtulacağına inandığını belirterek, "Qantas ile uçmaya davam edeceğim, Avustralyalılar Qantas ile uçmaya
    devam edecek" dedi.

    1920 yılında kurulan Avustralya'nın milli hava yolu, yaklaşık 28 bin çalışanı ile Avustralya içinde yüzde 65'lik yolcu taşıma kapasitesine sahip.

    Avustralya dışına seyahat eden yolcuların ise yüzde 18,7'sini Qantas taşıyor.

    Can Yücel şiirleri için tıklayınız...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow