hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toyota Türkiye vites yükseltiyor

    Toyota Türkiye vites yükseltiyor
    expand

    Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş, fabrikanın model, tevsi ve modernizasyon yatırımı için 1.11 milyar liralık yatırım teşvik belgesi aldığını ve teşvik kapsamında yıllık üretim kapasitesinin 250,000 adede yükseleceğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toyota'nın Adapazarı'ndaki tesisinde yıllık 170,000 adet üretim kapasitesi bulunuyor.

    Japonya merkezli otomotiv üreticisi Toyota Motor'un Avrupa Başkanı Didier Leroy, Ekim ayında yaptığı açıklamada, Türkiye'de üretimi artırmaya yönelik karar aldıklarını; mevcut modelleri getirme fırsatı olursa veya yeni bir model üretme konusu gündeme gelirse, bunu yapmaya hazır olduklarını belirtmişti.

    Alınan yatırım teşviği ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş Genel Müdür ve CEO'su Orhan Özer, öncelikli hedeflerinin çok daha yüksek kapasite ile üretim yapmak, yeni ve farklı modelleri de Türkiye fabrikasında üreterek yakın zamanda yeniden Türkiye'nin ihracat şampiyonu olmak olduğunu söyledi.

    Toyota Otomotiv Sanayi'nin 2014 performansı ile ilgili de değerlendirmede bulunan Özer, yılsonu hedeflerine ulaştıklarını belirterek, "Türkiye'nin ihracat liderleri arasında yer alıyoruz. 2014 yılı sonunda 131,000 adet otomobil ürettik, bunun yüzde 85'ini dünyanın 50'den fazla ülkesine ihraç ederek yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaştık" dedi.

    Son 10 yılın en iyi 10 Türk filmi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow