hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turkcell'de 3 genel müdür yardımcısı görevinden ayrıldı

    Turkcellde 3 genel müdür yardımcısı görevinden ayrıldı
    expand

    Stratejik öncelikler ve operasyonel verimlilik hedefleri kapsamında 30 Nisan tarihinden geçerli olmak üzere organizasyon yapısında değişiklik kararı alan Turkcell'de genel müdür yardımcıları Koray Öztürkler, Hulusi Acar ve Meltem Kalender Öztürk görevlerinden ayrılma kararı aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analistler, 10 yıldan uzun süredir görev yapan üç genel müdür yardımcısının aynı anda şirketten ayrılmasının "sürpriz" olmasına karşın, değişikliklerin hissedar sorunları nedeniyle yönetim kurulu Sermaye Piyasası Kurulu'nun atadığı isimlerden oluşan şirketin günlük operasyonlarına önemli etkide bulunmayacağını öngörüyor.

    Turkcell'de 2002 yılından bu yana görev yapan Koray Öztürkler, Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, 2000 yılında şirkete katılan Hulusi Acar Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, 1998 yılından bu yana şirkette bulunan Meltem Kalender Öztürk İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

    Turkcell'den organizasyon değişikliğine ilişkin KAP'a gönderilen açıklamaya göre, Bireysel Satış ve Bireysel Pazarlama fonksiyonları, "Bireysel Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı" olarak birleştirildi. Bireysel Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül bu yeni fonksiyonun sorumluğunu üstlendi. Kurumsal İletişim Bölümü, "Bireysel Pazarlama ve Satış" fonksiyonuna bağlandı.

    Ayrıca, "Grup Strateji ve Stratejik Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı" fonksiyonu oluşturulmasına karar verildi.

    Garanti Yatırım Analisti Halil İbrahim Kahve, "Uzun yıllardır çalışan genel müdür yardımcılarının aynı anda ayrılması şaşırtıcı oldu. Ancak bunu şirket içinde görev değişimi olarak algılıyoruz. Şaşırtıcı bir gelişme olmasına karşın, operasyonları etkilemeyeceğini düşündüğümüzden dolayı Turkcell için nötr olacaktır" dedi.

    Bir başka sektör analisti de, "Üç genel müdür yardımcısının aynı anda ayrılması normal görünmüyor. Şirket kurumsal yönetim kurulu tarafında zaten hissedar davaları nedeniyle sorun yaşıyor. Ancak şirket geçmişinden gelen bu sorunlara rağmen büyüyor, kâr ediyor. Hissedar sorunlarının, şirketin yapısına, kârına, faaliyetlerine sirayet etmediği düşünülüyor. Bu gelişmenin ardından da böyle olacağını düşünmüyorum. Şirketin operasyonlarının etkileneceğini düşünmek şu aşamada doğru değil. Yönetim kurulu ve icra tarafıyla ilgili çatışmadan bahsetmek ise spekülasyon olacaktır" dedi.

    Oyak Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Alper Özdemir ise, yedi yönetim kurulu üyesinden beş tanesi Sermaye Piyasası Kurulu tarafından atanan Turkcell'de 10 yıldan uzun süredir görev yapan üç genel müdür yardımcısının aynı anda ayrılmasının kurumsal yönetişime ilişkin olumsuz algı yaratabileceğini belirtti.

    Özdemir, "Genel müdür yardımcılarının yönetim kurulu baskısı nedeniyle görevden ayrıldığına ilişkin spekülasyonları göz önüne alırsak, bu durum hissedar sorununun şirketin günlük operasyonlarına yansıdığını gösterir. Hissedar sorunları nedeniyle şirketin kurumsal yönetişimi bu zamana kadar çok iyi değildi, bu gelişme algıyı daha kötüye götürebilir" dedi.

    Turkcell'in hissedarları Rus Altimo ve Çukurova Holding arasında şirketin kontrol hisselerine ilişkin davayı gören İngiltere Yüksek Mahkemesi (Privy Council), Çukurova'nın Altimo'ya yapacağı ödeme konusunda verilecek 60 günlük süreyi başlatmak için New York Temyiz Mahkemesi'nin kararını bekliyor. Çukurova ile diğer ana hissedar TeliaSonera arasındaki New York davası ise henüz sonuçlanmış değil.

    Turkcell hisseleri saat 14.32'de yüzde 1.3 primle 11.65 liradan işlem görüyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow