hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enflasyonda beklentiler arttı

    Enflasyonda beklentiler arttı
    expand

    Ekonomi gündemini cnnturk.com'a analiz eden Ebru Baki, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın bu sabah yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini % 7.6'ya çıkardığını söyleyen Baki, enflasyonun tahminlerin üzerinde çıkmasının kuraklığa bağlı gıda fiyatlarındaki artış, döviz kurundaki oynaklık ve fiyat davranışlarındaki bozulmadan kaynaklandığını vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasaların bu  gece yapılacak FED açıklamasına odaklandığına da değinen Baki, FED'in tahvil alımlarını 10 milyar dolar daha azaltmasının beklendiğini söyledi. Cuma günü  ABD'den gelecek olan tarım dışı istihdam verilerinin tüm piyasaların seyrini belirleyeceğini belirtti. Faizlerde ise Merkez Bankası'nın açıklamalarını anlamaya çalışan bir hava olduğunu vurgulayan Baki,  faiz indirimi mesajının önemli olduğunun altını çizdi.

    Baki, dünya devi Çinli banka Commercial Bank of China'nın Türkiye piyasasına girme kararı almasına şu sözlerle değindi. "Çinli bankanın TekstilBank'ın %75.5'i için verdiği para 670 milyon dolar. Bankanın borsa değerinin %40 üzerine denk geliyor. Çin'in bundan sonraki yatırımları için bankacılık sektörüne girmesi Türkiye'de bundan sonra farklı yatırımlar için de sinyal olarak algılandı."

    VİDEONUN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow