hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Grev ertelenen metal işçileri 1 saat gecikmeyle işbaşı yaptı

    Grev ertelenen metal işçileri 1 saat gecikmeyle işbaşı yaptı
    expand

    Grev kararları Bakanlar Kurulu tarafından 60 gün süreyle ertelenen metal işçileri, 2 gün gecikmenin ardından işbaşı yaptı ancak işçilerin moralinin oldukça bozuk olduğu belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'nın, 10'u Kocaeli'de bulunan Türkiye genelinde 10 ildeki 22 fabrikada geçen perşembe günü başlattığı, 1 gün sonra Bakanlar Kurulu'nun 60 gün süreyle erteleme kararı aldığı grevin ardından işçiler iki günlük gecikmeyle bu sabah işbaşı yaptı.

    İşçiler fabrikalara 1 saat gecikmeli girdi. Sendika yöneticileri işçilerin moralinin bozuk olduğunu belirterek, işyerlerinde eskisi gibi verim almanın zor olduğunu söyledi.

    Bakanlar Kurulu'nun aldığı 60 gün süreyle grevleri erteleme kararının ardından işçilerin geçen Cuma akşamı gece yarısı vardiyasında işbaşı yapmaları gerekiyordu.

    Ancak Birleşik Metal İş Sandikası Başkanlar Kurulu karar alarak, işçilerin bu sabah için işbaşı yapmalarını kararlaştırdı.

    Gebze'deki 10 fabrikadaki işçiler de bu sabah 1 saat gecikmeli olarak işyerlerine gitti. 10 fabrikada sayıları 5 bini bulan işçiler gecikmeli olarak da işyerlerine girerken, Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şube Sekreteri Ali Gündüz, iş yavaşlatma ile ilgili bazı iddalar üzerine yaptığı açıklamada ise, "İş yavaşlatma yok. Ancak işçilerin morali son derece bozuk. Bu nedenle tam verimli çalışamayabilirler" dedi.

    Metal işçilerinin grevine 60 gün erteleme!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow