hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    S&P'den Türkiye açıklaması

    S&Pden Türkiye açıklaması
    expand

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye ekonomisiyle ilgili yukarı yönlü büyüme revizyonunu ayrı bir açıklamayla duyurmamasına yönelik eleştiriler üzerine S&P, "Ülkelerin GSYH büyüme rakamları/beklentileri ayrı raporlar şeklinde yayınlanmamaktadır" açıklamasını yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    S&P Türkiye ekonomisiyle ilgili 2014 yılı büyüme tahminini yüzde 2,4'ten yüzde 2,9'a yükselttiğini AA'yla yapılan bir röportajda bildirmişti. Bu durumun tepkiyle karşılanması üzerine S&P yetkilileri, AA muhabirine yazılı açıklamada bulundu.

    Kredi derecelendirme kuruluşunun her çeyrekte ülkelerin büyüme beklentilerini de içeren "Ülke Derecelendirmeleri Risk Göstergeleri" çalışmasını yayımladığı bildirilen açıklamada, bu çalışmalarda, Türkiye ile diğer pek çok ülkenin de büyüme beklentilerinin yer aldığı kaydedildi.

    En son Haziran 2014'te yayımlanan bu çalışmanın güncellenerek 22 Eylül 2014'te tekrar yayınlanacağı belirtilen açıklamada, "Ülkelerin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) büyüme rakamları/beklentileri ayrı raporlar şeklinde yayınlanmamaktadır. Bu bilgilere gerekli çalışmalar içerisinde yer verilebilmektedir. 11 Ağustos Pazartesi günü yayınlanan konut piyasaları raporunda da, bu bilgi bu doğrultuda yer almıştır" ifadelerine yer verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika'nın en farklı top modeli olabilir

    Şahan Gökbakar: Kalbimin Tek Sahibine

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow