hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sendikalar iş kazalarının önlenmesi için kampanya başlattı

    Sendikalar iş kazalarının önlenmesi için kampanya başlattı
    expand

    Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) ile Türk Tabipleri Birliği (TTB) başkanları bir araya gelerek, iş kazalarını önlemek için 40 noktada yürüyüş, kitlesel basın açıklaması ve meşaleli yürüyüş yapılacağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TMMOB'da düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, ülkede işçi sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili düzenlemelerin problemli olduğunu söyledi.

    Soğancı, her yıl ortalama bin 500 işçinin hayatını kaybettiğini ve birçok kişinin de sakatlandığını ileri sürdü.

    İş kazalarının son bulmasının eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye ile mümkün olabileceğini savunan Soğancı, "İş cinayetlerine ve işçi katliamlarına 'dur' demek için bugün ülkemizin 40 noktasında yapacağımız yürüyüşler, kitlesel basın açıklamaları ve meşaleli yürüyüşlerle kampanyamızı büyüteceğiz" ifadelerini kullandı.

    DİSK Genel Başkanı Kani Beko da yasaların ILO normları gibi çıkarılmasını talep ettiklerini belirterek, "Bizim İç Güvenlik Reform Yasasına ihtiyacımız yok ama İş Güvenlik Reform Yasasına ihtiyacımız var" dedi.

    Dünyanın "en sefil" 15 ekonomisi!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow