hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sevgililer Günü haftasında kartla 8,3 milyar lira harcama

    Sevgililer Günü haftasında kartla 8,3 milyar lira harcama
    expand

    Sevgililer Günü haftasında kartla 8,3 milyar lira harcama gerçekleştirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Sevgililer Günü'nü de kapsayan 8-14 Şubat haftasına yönelik kartlı ödeme verilerini açıkladı.

    AA muhabirinin BKM verilerinden derlediği bilgilere göre, 14 Şubat'ta romantik yemek yiyen sevgililerin, hediye tercihi de teknoloji ürünleri oldu.

    Sevgililer Günü'nü de kapsayan 8-14 Şubat haftasında banka kartı ve kredi kartlarıyla yapılan toplam ödeme tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artarak 8,3 milyar lira olarak gerçekleşti. Geçen yıl bu tutar 7,1 milyar lira düzeyindeydi.

    Sevgiyi teknolojiyle anlattık

    Sevgililer Günü haftasında alışverişlerde en çok artışın kaydedildiği elektronik ürünler için toplam 631 milyon liralık kartlı ödeme yapıldığı dikkati çekti.

    Böylece bu sektörde yapılan alışveriş geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 oranında artış gösterdi. BKM verilerine göre bu sektördeki toplam alışverişin yüzde 13'ü de internet üzerinden gerçekleşti.

    Sevgililer Günü'nü kapsayan haftada kartlarla yapılan ödemelerde dikkati çeken bir diğer sektör ise yemek oldu. 14 Şubat Cumartesi günü yemek sektöründe yapılan kartlı ödemelerdeki yüzde 34'lük artış sevgililerin romantik bir yemekle bu günü kutladığını gösterdi.

    BKM verilerine göre sadece 14 Şubat günü kartlarla 62 milyon liralık yemek ödemesi yapıldı. Geçen yıl Sevgililer Günü'nde 46 milyon liralık yemek ödemesi yapılmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow