hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'li Beyhan Korkut adaylıktan çekildi

    AK Partili Beyhan Korkut adaylıktan çekildi
    expand

    Muğla'nın Dalaman ilçesinin AK Parti'li Belediye Başkan adayı Beyhan Korkut, yerel seçimlere doğru adaylıktan çekildiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beyhan Korkut, AK Parti seçim bürosu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye başkanlığı yaptığı 2007'de ilçedeki okulların taşımalı yemek ihalesinin yapıldığını anlattı. Bu ihaleye Fethiye ilçesinden bir firmanın katıldığını belirten Korkut, firmanın ihaleyi kazanması halinde yemeklerin her gün yaklaşık 3,5 saatte Dalaman'a getirileceğini ifade etti. Bunun üzerine ihaleye sadece Dalaman'da faaliyet gösteren firmaların katılmasını istediklerini, bunun da tepkilere neden olduğunu dile getiren Korkut, şöyle konuştu:

    "İhalede kavga oldu sadece ayırdım. Hakkımda 50 gün sonra 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlamasıyla tutanak tutuldu. Burada bir yıl mahkemede yargılandım. Dosyam daha sonra Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Oradan da Yargıtay'a gitti. Yargıtay'da 5 yıl beklediler. Bu cezanın kanunu değişti. Yargıtay'daki tüm dosyalar açılmadan geri gönderilirken Türkiye'de AK Parti'yi yok etmek için kararlı olan bir grup Yargıtay'da bunu onadı. Bu dosyanın açılmadan geri gelmesi gerekiyordu."

    Yaşananların sonucunda belediye başkanlığı adaylığından çekilmeye karar verdiğini açıklayan Korkut, yeni bir adayın belirlenmesi için partisinin genel merkezine de bilgi verdiğini kaydetti. Korkut, "Ben şimdi kendisinden daha fazla çalışacağım. Tüm partililerimizi adayımızın arkasında olmaya davet ediyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk ise Dalaman'a hizmet etmek istediklerini, seçimlerin ardından 2009'da yarım kalan işlerin devam edeceğini söyledi. Beyhan Korkut'a oyun oynandığını savunan Öztürk, 30 Mart'ta yapılacak seçimlerde Dalaman halkının oyun oynayanlara sandıkta cevap vereceğini kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow